4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yeni Bakan'dan Çelik'e jest

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bursa'da gezici iş sağlığı araçlarını, "Ben bu açılışı hak etmedim. Büyük emeği geçen bakanımızın açılışı yapmasını istiyorum" diyerek Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte hizmete soktu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alınan gezici iş sağlığı sağlık tarama araçları Bursa'da tanıtıldı. 12 milyon euroya alınan 6 adet tarama aracı ve 8 adet tahlil minibüsü, fabrikalara giderek işçileri taramadan geçirecek. Araçlar sayesinde işçilerin iş başında sağlık taramalarının yapılması hedefleniyor. İşitme, kan ve idrar tahlilleri ile akciğer röntgenlerinin çekilebildiği araçlar, işverenin talebi üzerine fabrika bölgelerinde hizmet verecek. Bu proje çerçevesinde Kocaeli ve Ankara'da iki laboratuvar merkezinin açılacağı öğrenildi.

Araçların tanıtımı ve Beyçelik Fabrikası'ndaki işçilerin sağlık taraması için düzenlenen tören, eski ve yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları Ömer Dinçer ve Faruk Çelik'i buluşturdu. Törende konuşan Bakan Ömer Dinçer, projenin özel sektöre de örnek olmasını temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Dinçer, projeyi başlatıp açılış safhasına getirdiği için Çelik'e teşekkür ederek, "Ben bu açılışı hak etmedim. Büyük emeği geçen Bakanımız Faruk Çelik'in açılışı yapmasını istiyorum" dedi.

Dinçer'in jestinden memnun olan Devlet Bakanı Faruk Çelik, kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Bursa'nın ihracat açısından bakıldığında Türkiye'nin ikinci büyük ili olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "İş sağlığı ve güvenliği, çalışma hayatının çok önemli unsurlarındandır. Yoğun işletmelerin olduğu illerde iş sağlığı açısından önemli adımlar atılması gerekiyordu. İş yeri güvenliği sağlanmadığı için üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Aslında tedbir alınırsa bu kazalar önlenebilir. Meslek hastalıklarını sıfırlamak gerekir. Meslek hastalıkları gelişmiş ülkelerin ayıbıdır. Gereken önlemli alırsanız bu hastalıkları da önlersiniz. Biz gerekeni yaptık. Bir telefon kadar sizlere yakınız. Umarım yakın zamanda iş sağlığı güvenliği merkezinin açılışını da Bursa'da yaparız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki bakan ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek araçları inceledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 18:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?