2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yeni başkan İbrahim Yazıcı oldu

Bursaspor'un bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda kulüp başkanlığına İbrahim Yazıcı seçildi.


Atatürk Spor Salonu'nda çoğunluk aranmaksızın yapılan genel kurul, İsmail Hakkı Sezgin'in divan başkanlığına seçilmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Kocaman faaliyet raporunu okudu. Kesin hesap ve bilançoyu üyelere okuyan Kocaman, kulübün 24 milyon 104 bin 383 YTL borcu olduğunu söyledi. Kongrede kulüp başkanı ve yönetim kurulunun 3 yıllığına seçilmesi ve yönetim kurullarına kulübe mal alıp satma, kulüp mal ve taşınmazlarına ipotek koydurma ve ipotek alma yetkisini veren tüzük değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Kulüp Başkanı Ali Karasu, yaptığı konuşmada, tek suçunun fazla şeffaf olması olduğunu söyledi. Kongre sürecinde hakkında iddialar ortaya atıldığını ve kendisine cevap hakkı tanınmadığını söyleyen Karasu, kulübün resmi internet sitesinin de kasıtlı olarak kapatıldığını iddia etti.

KONGREDE GERGİNLİK


Karasu'nun konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde kongre üyeleri konuşma yaptı. Kürsüde kendisine söz verilmesinin ardından konuşma yapan kongre üyesi Hasan Ayden, Ali Karasu'ya hakaret edince salonda gerginlik yaşandı. Bursaspor Kulübü'nde başkanlık yapan isimleri tek tek sayan Ayden, "Bu saydığım isimler, Bursaspor'da namuslarıyla şerefleriyle görev yapmışlardır. Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum'' demesi üzerine Başkan Ali Karasu, ''Biz şerefimizle görev yapmadık mı? Bize ne demek istiyorsun?'' şeklinde tepki gösterdi. Ayağa kalkan Başkan Karasu'ya, Ayden hakaret edince ortam bir anda gerildi. Karasu destekçileri, ayağa kalkarak salona girmeye çalıştı. Bu esnada Başkan Karasu da eline aldığı pet şişeyi kürsüye fırlatmaya çalıştı. Kısa süreli yaşanan gerginlik, güvenlik güçlerince yatıştırıldı. Hasan Ayden, polis tarafından salondan dışarıya çıkartıldı.

YENİ BAŞKAN İBRAHİM YAZICI


Geçen hafta yapılması planlanan ve yeterli sayıya ulaşılamayınca bugüne ertelenen olağanüstü genel kurula bin 431 üyeden 471'i katıldı. Tek listeyle gidilen ve açık oylamayla yapılan seçimler sonunda İbrahim Yazıcı başkanlığındaki liste oy birliğiyle göreve seçildi. Yazıcı, seçimin ardından yaptığı konuşmada, enkaz edebiyatı yapmayacağını, Bursaspor'u daha iyi yerlere taşımak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Futbolun hoş vakit geçirilen bir aktivite olmadığını, başlı başına bir sektör haline geldiğini kaydeden Yazıcı, projelerini sıraladı. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerin olduğunu ifade eden Yazıcı, "Öncelikle sportif başarıyı yakalamayı ve futbolculara olan borçları ödemeyi planlıyoruz. Kulübün kurumsallaşması orta vadeli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Uzun vadede de ulusal ve uluslararası alanda başarı hedefliyoruz. Aday olmadan önce yerel yöneticilerle, kentin ve camianın önde gelen isimleriyle görüştük destek sözü aldık. Hiçbirimizin elinde sihirli değnek yok. Ancak bunu
yapacak inancımız var. Ortak akılla hareket ederek Bursapor'u iyi yerlere taşıyacağız" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 22:12:40
Güncelleme :16 Ekim 2007 Salı 05:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?