6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yeni bir yıldız doğuyor

BURSASPOR'DA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Eren Albayrak, Muhammet Demir gibi yetiştirdiği futbolcularla dikkatleri üzerine toplayan Bursaspor'un alt yapısı, İsmail Haktan Odabaşı'nı da A takım kadrosuna kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Bursaspor Dergisi'ne özel röportaj veren 19 yaşındaki genç oyuncu Yeşil-beyazlı takımda kalıcı olmak istediğini belirtti. En büyük hedefinin Bursaspor kulübünün tarihine damga vuracak oyunculardan bir tanesi olmak olduğunu ifade eden Odabaşı, Ertuğrul Sağlam'ın Kasımpaşaspor maçında kendisine şans vermesiyle ismini Türkiye'ye duyurdu. Sırasıyla Denizlispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında forma giyerek taraftarın beğenisini toplayan İsmail Haktan Odabaşı, genç milli takımlarda forma giymenin

de gururunu yaşıyor. Milli takımlarda ilk oynamanın Bursaspor alt yapısının gücünü gösterdiğini kaydeden Odabaşı, "Milli takımlara en çok oyuncu gönderen takım Bursaspor. Çeşitli takımlardan farklı düzeylerde oyuncularla kamp yapmak ve oradaki hocalardan istifade etmek çok önemli. Şu an Bursaspor'un alt yapısında İngilizce eğitimi veriliyor. Bu çok güzel bir yaklaşım. Ama yeterli olduğu görüşünde değilim. Bireysel çabalarımızla bunu ilerletmeliyiz" dedi.

"ALİ TANDOĞAN HER POZİSYONUN İNCELİĞİNİ ANLATIYOR"

Takımdaki arkadaşlığa dikkat çeken genç futbolcu, "A takımdaki tüm ağabeylerim, arkadaşlarım bana oldukça iyi davranıyorlar. Özellikle Ali Tandoğan her pozisyonun inceliklerini anlatıyor ve eksiklerimi söylüyor. Ağabeylerimin bana yaklaşımları beklediğimden daha iyi. Hiç kimsenin diğerini ezmek gibi bir düşüncesi yok. Biz genç oyuncuların kendilerini geliştirmesi için ağabeylerimiz ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar" diye konuştu.

"BU TAKIMIN OYUNCUSU OLMAK BİZE GÜÇ, KUVVET KATIYOR"

'Camianın genç oyunculardan beklentisinin büyük olduğu ve bunun genç oyuncularda stres oluşturuyor mu?' şeklindeki soruya ise Odabaşı, "Bursaspor'un geleceğinin parlak olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Bu takımın oyuncusu olmak bize her zaman artı bir güç kazandırıyor. Hiç bir zaman bu gücün bize sıkıntı vereceğini düşünmedim. Çünkü elimizden geleni gösterdiğimiz zaman bu beklentileri karşılayacağımızı biliyoruz. Kendimi stres altında hissetmiyorum. Bu takımda oynamak için şans verildiği zaman görevimi en güzel şekilde yerine getirmeye hazırım" diye cevap verdi.

Türkiye'de kendi mevkisinde oynayan Ali Tandoğan ve Keita'yı beğendiğini ifade eden İsmail Haktan, maçları izleyerek eksiklerini giderdiğinin altını çizdi.

"BURSASPOR'DA KALICI OLMAK İSTİYORUM"

Bursaspor'daki hedeflerini sıralayan İsmail Haktan, "Şu an ilk hedefim Bursaspor'da kalıcı olmak ve kulübümün tarihine damga vuracak oyunculardan bir tanesi olmak istiyorum. Ulusal basının büyük takım diye adlandırdığı İstanbul kulüplerinden bizim hiç bir eksiğimiz yok. Koyacağımız hedefleri de bilinçli olarak seçer bu yolda dikkatlice ilerlersek önümüzde hiçbir sportif engel duramaz. Hayatım boyunca İstanbul kulüplerinde oynamak gibi bir hedefim olmadı. Hedefim A Milli Takımda sürekli oynamak ve

Bursaspor'da ki misyonumu tamamladığım zaman Avrupa'da futbol hayatımı devam ettirmek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi 14:10:02
Güncelleme :29 Mart 2010 Pazartesi 15:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?