3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeni eğitim yılı sancılı başlıyor

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, şehirde 3 bin 500 yeni dersliğe ve 3 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu belirtirken, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istedi.

Sendika binasında yapılan basın toplantısıda, Türk Eğitim-Sen 1 Nolu ve 2 Nolu şube yöneticileri, yeni eğitim ve öğretim yılının sancılı başlayacağını ifade etti. Yetkililerin, okula yerleşemeyen öğrencilerin 23 Eylülde ilçe kayıt komitelerine bavşurmalarını istediğini belirten Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bir gün içerisinde binlerce çocuğun yönlendirilmesinin sıkıntıya sebebiyet vereceğini söyledi. Bursa'da ideal bir eğitim ve öğretim için en az 3 bin yeni öğretmene ve 3 bin 500 yeni dersliğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Türkoğlu, "İlimizde hayırseverlerin yaptığı birkaç okul haricinde yeni okul inşa edilmemiştir. 200 bine yakın öğretmen işsiz gezerken ve acilen en az 100 bin öğretmen ihtiyacı varken, bakanlık sadece 15 bin öğretmen tayin etmiştir" dedi.

Bursa'da orta öğretim öğrencilerinin konaklayabileceği yeterli sayıda devlet yurdunun bulunmadığını ifade eden Türkoğlu, liselerdeki yurtların kapasitesinin yetersiz olduğunun altını çizdi.

Eğitime ve öğretime hazırlık ödeneğinin 25 TL artıralarak 475 TL'ye çıkarıldığını hatırlatan Türkoğlu, "Bir yıllık TÜFE yüzde 12 olmasına rağmen eğitime ve öğretime hazırlık ödeneğinin sadece yüzde 5 oranında artırılması iktidarın eğitimciye verdiği değeri göstermekte. Eğitime hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarını kapsamalıdır. Bu ödenek bir maaş tutarında verilmeli" diye konuştu.

Türkoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının ülkeye ve Bursa'ya hayırlı olmasını diledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 14:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?