3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeni mezarlık kurulacak

Bursa'da mezarlıklarda doluluk oranlarının artması üzerine Büyükşehir Belediyesi yeni kent kabristanı açmaya hazırlanıyor. 1 milyon metrekare alana sahip olacak Kestel'deki kent mezarlığı için kamulaştırmalarda son aşamaya gelindi.

Bursa'da mezarlıkların dolmaya başlaması Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Bursa'da mezarlıklardaki doluluk oranının artması vatandaşları rezerve kabirlere yönlendirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri sınırları içerisinde bulunan toplam 46 adet mezarlıkta çok sayıda rezerve mezar bulunuyor. 67 bin kişilik kapasiteye sahip olan 46 adet mezarlıkta doluluk oranı ise yüzde 65 civarına ulaştı. 3 yıl içerisinde dolması beklenen Bursa Kent
Mezarlığı'na alternatif olarak Büyükşehir Belediyesi yeni kabristan açmaya hazırlanıyor. Hamitler Kent Mezarlığı çerisinde bulunan aile mezarlığı kısmında 17 bin 600 kişilik mezar yeri rezerve edilirken bu yerlerin yaklaşık yüzde 35'ine defin yapıldığı öğrenildi.

Doluluk oranının artması üzerine Büyükşehir Belediyesi 1/25000'lik nazım imar planlarda her biri yaklaşık 1 milyon metrekarelik olan 2 adet yeni mezarlık alanı planladı. Yenişehir yolu üzerindeki Erdoğan köy sınırları içerisinde bulunan mezarlık alanlarında kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya gelindi. Planlanan iki mezarlık alanının hizmete açılması durumunda Bursa'da uzunca yıllar mezarlık alanı sıkıntısı yaşanmayacak.
Belediye yetkilileri vatandaşların, yakınlarının vefatı sonrasında hiçbir aracı kurumla muhatap olmadan direkt olarak Mezarlıklar Müdürlüğü'ne veya ilçelerde bulunan müdürlüklere müracaat etmelerini halinde hiçbir aksaklık yaşanmadan hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabileceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 11:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru IP: 78.176.201.xxx Tarih : 27.04.2009 11:10:32

ilk yorumu yazan benim ilk müşteriside olmak isterim doğrusu,pırıl pırıl mezarlık....ayrıca ilk yatana bir ödül varmı,hediye,süpriz,bonus yada eşantiyon armağan gibi...