6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yeni müdür halkın içinden

BURSA'YA HALKIN İÇİNDEN EMNİYET MÜDÜRÜ

Ankara'ya tayin edilen Zeki Çatalkaya'dan boşalan Bursa Emniyet Müdürlüğü koltuğuna, Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz Atandı. 47 yaşındaki Halil Yılmaz, hukukçu, halkın içinden, sevilen ve duygusal bir müdür olarak tanınıyor.

Geçen yıl Osmaniye'den Gaziantep'e tayin olan Halil Yılmaz, yaklaşık 13 aydır görev yaptığı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden de Bursa'ya atandı. Gaziantep'e ise Erzincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz atandı. Referandum sürecinde izinler kaldırıldığı için Yılmaz, Gaziantep'teki mesai arkadaşlarıyla vedalaşıp önümüzdeki hafta göreve başlayacak.

İlk demecini İhlas Haber Ajansı'na veren Yılmaz, "Büyük bir sorumluluk yüklendiğimin bilincindeyim. Daha önceki görevlerimi yürütürken en iyi şekilde yapma hassasiyetindeydim. Görev arkadaşlarımızla aynı anlayış içinde olacağız" dedi. "Bursa'ya atanmak bizim için büyük onur" diyen Halil Yılmaz, "Devletimizin bize tevdi ettiği bir görev. O nedenle mutluyum. Büyük bir sorumluluk yüklendiğimin bilincindeyim. Daha önceki görevlerimi yürütürken işimi en iyi şekilde yapma hassasiyeti içinde oldum. Bundan sonra da sürdürmeye gayret göstereceğim. Bursa Emniyet Müdürlüğünün değerli personeliyle Bursa halkına elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olacağız. Bizim görevimiz vatandaşa hizmet, bunun bilincindeyiz" dedi.

Yılmaz, "Bursa'da görev yaparken önceliğiniz ne olacak" sorusuna ise, "Bu tür değerlendirmeler için erken. Şu anda böyle bir değerlendirmeye gerek yok. Bundan önce Bursa Emniyet Müdürü olarak görev yapmış meslek büyüklerim ve mesai arkadaşlarım güzel hizmetlere imza attılar. Bursa'da güvenlik hizmetini yerine getiren mesai arkadaşlarımızla birlikte sayın valimizin yönlendirmeleri çerçevesinde en iyi hizmeti yapacağız. Güvenlik hizmetinin ne olduğunu biliyoruz" karşılığını verdi.

Yılmaz, referandum sürecinde izinlerin kaldırıldığını hatırlatarak, "İzin yapmamız söz konusu değil. Mesai arkadaşlarımla vedalaşıp önümüzdeki hafta inşallah Bursa'da olacağım" diye konuştu.

Halil Yılmaz, Gaziantep'te halkın içinden, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasıyla iletişimi iyi olarak biliniyor. Hizmet kalitesine önem veren ve personelini eğitimden geçiren Yılmaz, duygusal bir yapıya da sahip. Eşinin üç yıl önce geçirdiği felçten dolayı sakat kaldığı dönemi bir toplantıda anlatan Halil Yılmaz gözyaşlarına boğulmuştu.

HALİL YILMAZ'IN ÖZGEÇMİŞİ

1959 yılında Afyon'un Sandıklı ilçesinde doğan Yılmaz, 1982 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Mesleğe devam edenken İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İzmir, Erzurum, Ankara, İstanbul ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalışan Yılmaz, 15 Mayıs 2006 tarihinde Osmaniye Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. Yılmaz, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları yanında uluslararası alanda İnterpol, UNICEF ve Avrupa Konseyi ile birlikte birçok projede görev aldı. ABD,

Japonya, İngiltere, İtalya, Güney Afrika başta olmak üzere pek çok ülkenin polis teşkilatlarında inceleme ve araştırmalar yaptı. Konferans, seminer, panel gibi bilimsel etkinliklerde tebliğler sundu. Yayınlanmış pek çok makalesi ve mesleki beş kitabı bulunuyor.

BURSA'YA HALKIN İÇİNDEN EMNİYET MÜDÜRÜ
BURSA'YA HALKIN İÇİNDEN EMNİYET MÜDÜRÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:48:03
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 13:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?