3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeni Parti Silivri'ye yürüyor

Yeni Parti, Ergenekon davası kapsamında yargılanan 56 sanığa destek vermek için 20 Temmuz'da Silivri 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi önünde toplanacak.

Yeni Parti Bursa İl Başkanı Nuriye Yılmaz, 56 yurtsever aydın için 20 Temmuz 2009 Pazartesi günü Silivri'ye, demokrasi şenliğine gideceklerini söyledi. Yılmaz, "Bu iddianamenin hukuka aykırılığı, Türkiye'de bir ilkin oluşmasına yol açmış, yüksek yargı organı başkanları, 74 ilin barosu ve akademisyenler yaptıkları değişik zamanlı açıklamalarla iddianamenin barındırmakta olduğu hukuka aykırılıkları ayrıntılı biçimde dile getirmişlerdir. Hukuki açıdan aykırılıklar barındıran bu iddianame ile çok sayıda aydın, bilim insanı ve siyasetçi, aylardır mahkeme önüne çıkarılmayı beklemekte ve özgürlükleri ellerinden alınmış bir biçimde Silivri Cezaevinde tutuklu bulunmaktadırlar.

İddianamede yer alan telefon konuşmaları evrensel hukuk kurallarına, Türkiye'nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelere, anayasaya aykırıdır. Her gün bir başka planın, belgenin ve mühimmatın bulunduğu iddialarla ülke gündemini işgal eden bir zihniyetin, medyasından üniversitesine, demokratik kitle örgütlerinden silahlı kuvvetlerine kadar tüm kurum ve kuruluşları bu sözde terör örgütünün içine katarak oluşturuduğu hukuk dışı süreç ile kendi ömrünü uzatmaya çalıştığı gözlemlenmektedir. Bu sebeple Yeni Parti olarak tüm yurtseverleri bu yasa tanımazlığa 'dur' demeye, aydın ve ulusalcı mağdurlarına destek vermek için Silivri'ye gidiyoruz.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?