3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeni sıcak su kaynağı

BURSA'DA GENÇLEŞTİREN YENİ SICAK SU KAYNAĞI BULUNDU

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnegöl ilçesine bağlı Hamidiye köyünde gençleştirici mineraller ihtiva eden yeni sıcak su kaynağı bulunduğu müjdesini verdi.

İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ve Bursa Jeotermal AŞ Genel Müdürü Hasan Aydın ile birlikte İnegöl'e 17 kilometre mesafede bulunan Hamidiye köyünün Cihan mevkiindeki sıcak su kaynağında incelemelerde bulunan Vali Harput, "Hamidiye köyümüzün Cihan ismi verilen bir bölgesindeyiz. Sıcak su ve soğuk suyun bir arada bulunduğu bir bölgedeyiz. Yeşilin bütün tonlarının burada cömertçe sergilendiğini görüyoruz. Allah'ın verdiği bu güzellikleri, bilimi ve teknolojiyi kullanarak insanlarımıza hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

Termal hamle başlattıklarının altını çizen Harput, "Bilhassa son yıllarda termal konusunda Bursa'da büyük bir hareket başlatıldı. Son yıllarda dünyamız yaşlanıyor. İnsanların sağlıklı yaşlanması, genç ve dinç kalması konusu dünyanın bir numaralı gündemini oluşturuyor. Şu anda bu suyumuzun son değerlerine baktığımızda, Kükürtlü bölgesindeki su ile eşdeğer olduğunu görüyoruz. Buradan çıkan suyun diğer kaynaklara göre gençleştirici mineraller taşıdığını da ayrıca belirtmek istiyorum. Bu çıkan sonuçlar burasının ayrı bir değerinin olduğunu ortaya koymaktadır. Valilik olarak özel idaremizin imkanlarını da kullanmak suretiyle, buradaki suyun bütün Türkiye'nin hizmetine sunacak şekilde değerlendirilmesi için bu sene bir hareket başlatmayı planlıyoruz. Böylece bölgemizdeki bu nimetten herkesin yararlanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

BURSA'DA GENÇLEŞTİREN YENİ SICAK SU KAYNAĞI BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 12:18:04
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 22:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?