6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yeni stada ilk kazma nisanda vurulacak

BURSA STADINA İLK KAZMA BİR AY İÇİNDE VURULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın adını dünyaya duyuracak örnek çalışmalarından olan stat projesinin hazırlıklarının tamamlanmasıyla, 1 ay içinde ihaleye çıkıp ilk kazmayı vurmak istediklerini söyledi.

Bursa Fan Kulüp üyelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları sunumla anlatan Başkan Altepe, Bursa'yı örnek bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bursa stadıyla ilgili merak edilen sorulara da cevap veren Başkan Altepe, "Stat projesi 13 aydır, üzerinde çok yoğun çalıştığımız bir proje. Bu proje yaklaşık 3 yıldır da Bursa'nın gündeminde. Kamuoyuna tanıttığımız stat, timsah modeli olarak yapılacak" dedi.

Stadyum projesinin detayları üzerinde çalışıldığını kaydeden Başkan Altepe, Berlin Olimpiyat Stadı'nı yapan firmayla da anlaşıldığını ifade ederek, BTSO'nun da projeye destek verdiğini ifade etti. Stada ilk kazmanın ne zaman vurulacağı konusuna açıklama getiren Başkan Altepe, "Statla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, hemen ihaleye çıkalım ve 1 ay içerisinde de hazırlanıp çalışmaları başlatalım istiyoruz. Planlar meclisten geçti, Anıtlar Kurulu da projeye onay verdi. Bir an evvel kazmayı vuralım

istiyoruz. Bursa'ya bu stadı en hızlı şekilde kazandıralım. Bu stat Bursa'ya ivme kazandıracak, güzellik katacak anıtsal eserlerden biri olacak" diye konuştu.

"STAT 35 BİN KİŞİLİK OLACAK"

Maçların aksamaması için de planlı şekilde çalışılacağını belirten Başkan Altepe, "Bursa stadı kapasite olarak iki katına çıkıyor. UEFA standartlarındaki yeni stat 35 bin kişilik olacak. Şehre hareketlilik kazandırmasını ve sezon başında kombine biletlerin bitmesini istiyoruz. Bursa olarak bunu başarabiliriz. Bursaspor kendi maçlarını her türlü oynar. Bursa stadını özenerek yapıyoruz. Bizim hedefimiz, takımın dolu tribünlere oynaması ve Bursa için de ekonomiye katkı koymasıdır" şeklinde konuştu.

Bursaspor'un başarısının her yerde konuşulduğunu ve bunun onur verici olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursaspor, Bursa'nın reklamını ve tanıtımını en kısa zamanda yapan bir değerdir. Şehir kenetlendiğinde niçin bu takım şampiyonluğa oynamasın? Bursa, her konuda liderliğe oynuyor. Avrupa kupalarını garantiledik gibi. Bu başarımızın devam etmesini diliyorum. Bursa'da asılı olan bayraklar bile Bursaspor'a ve başarıya desteğin göstergesidir. Biz, şampiyon olsa da olmasa da, Avrupa kupalarına katılsa da

katılmasa da Bursaspor'un arkasındayız. Takım yenilse de taraftar alkışlıyor, bunu yalnızca Bursa yapıyor" dedi.

Toplantıda Bursa Fan Club Başkanı Ali Ademoğlu'nun onur üyeliği rozetini taktığı Başkan Altepe de kulübün yeni üyelerine rozetlerini taktı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Seyfettin Avşar ile Danışman Taha Aydın'ın da katıldığı toplantıda mimar Hasan Sözüneri, Bursa'ya yapılacak stadın teknik detaylarıyla ilgili sunum yaptı.

BURSA STADINA İLK KAZMA BİR AY İÇİNDE VURULACAK
BURSA STADINA İLK KAZMA BİR AY İÇİNDE VURULACAK
BURSA STADINA İLK KAZMA BİR AY İÇİNDE VURULACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 11:39:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?