3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeni stadyum çalışmaları

Bursa'ya yakışan bir stat yapmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyumlardaki incelemelerini sürdürüyor.

Yerinde yenilenen Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nu gezerek yetkililerden bilgiler alan Başkan Altepe, Bursa Atatürk Stadyumu'nda da incelemelerde bulundu.
Bürokrat ve teknokratlarıyla hayata geçirilecek proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Altepe, Atatürk Stadyumu'nun, Bursa halkının hafızalarında önemli yeri olan bir bina olduğunu söyledi.

"BURSA 40 YILDIR BURADA MAÇ İZLİYOR"
Bursalıların 40 yıldır bu stadyumda maç izlediği hatırlatan Başkan Altepe, "Burada önemli bir tarih yatıyor. Ancak devir ilerledi. Bu dönemde artık stadın uluslararası kriterlere uyması gerekiyor. Türkiye'nin ve Bursa'nın uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilmesi Bursa'ya yakışır bir stat olması ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. Şükrü Saraçoğlu stadında incelemeleri yaptıktan sonra teknik heyet arkadaşlarımızla birlikte Bursa Atatürk Stadyumu'nda benzer uygulamanın nasıl olabileceğini projenin buraya en güzel şekilde nasıl uygulanabileceğini yerinde tespit ettik. İstiyoruz ki stadımız en güzeli olsun içiyle dışıyla her yönüyle örnek bir stat olsun" diye konuştu.

"YAZ AYLARINI DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ"
Bursa'ya yakışan bir stadyum yapmak istedikleri ve bunu bir an önce hayata geçirmek istediklerini ifade eden Başkan Altepe, "Bu konuda önümüzdeki yaz aylarından da yararlanmak istiyoruz. Bu yüzden arkadaşlarımızla zaman kaybetmek istemiyoruz. Eğer teknik imkanlar el veriyorsa yeni sezona yetiştirmek için stadın belli kısımlarından başlayıp bu konuda mesafe almaya çalışacağız" dedi.

Önümüzdeki günlerde yeni stadyum için kazmayı vurmak istediklerine işaret eden Başkan Altepe, Bursa stadının UEFA kriterlerine uygun güzel bir stat haline gelmesi için gönülden çalışacaklarını ve kentin kalbinde güzel bir yapıyı hayata geçireceklerinin sözünü verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 14:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?