4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yeni stadyum projeleri

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, Bursa'ya yeni yapılacak stadyumun 5 ayrı projesini tanıttı. Projeler için kamuoyu araştırması yapılacak ve stat aynı yere inşa edilecek.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda mimarlar çizdikleri stat projelerini tanıttı. Vitrine çıkan projelerin tamamı takdir toplarken, bütün mimarların stadın yerinde yapılması konusunda hem fikir oldukları görüldü. Toplantıda konuşan AK Parti Osmangazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, stadın şehir dışında yapılmasına karşı çıktıklarını ifade ederek, "Bursa'nın en büyük sıkıntısı ulaşım problemi. Şehir dışında yapılacak stat için insanlar oraya nasıl gidecekler?  Düşüncemiz 40 bin kişilik bir stat. 40 bin insanın şehir dışına taşınması ulaşımı zora sokacaktır. Bunun için yeni stadın aynı yere yapılmasını planlıyoruz. Kayseri, Konya'da oluyorsa, Bursa'da daha güzeli olmalı. Şampiyonluk hayalinin yeni yapılacak stat ile gerçekleşeceğini biliyoruz. Bizim amacımız bu konunun tartışılması. Spor kamuoyunun görüşünü alacağız. Zaman kaybetmemek için şimdiden çalışmalara başladık" dedi.

BÜTÜN STADIN ÜSTÜ KAPALI
Ekare Mimarlık-İz Mühendislik tarafından çizilen projede stadın 40 bin kişilik olması planlanıyor. Bütün stadın üstü kapatılırken alt katlara çarşı, sinema, alışveriş merkezi yapılması hedefleniyor. Köşelere ise otel veya çalışma ofisleri yapılacak. 4 tarafa 80 adet loca yapılacak. Stadın altında bulunan ticari alanın ise 20 bin metrekare olacağı ifade edildi.

44 BİN KİŞİLİK PROJEDE GÜNEŞ PANELLERİ ELEKTRİK ÜRETECEK
Piray Mühendislik tarafından çizilen 44 bin kişilik stat projesinde ise ulaşım ön plana çıkıyor. Kükürtlü'den gelen otomobillerin ayrı bir tünelden stada ulaşması planlanırken, stada çıkan otomobillerin ise ayrı bir tüneli kullanarak Merinos kavşağına ulaşması hedefleniyor. Stadın çatısına yapılacak güneş panelleri ise elektrik üretecek. 10 bin metrekare alan kaplayacak güneş panelleri Kültürpark'ın elektrik ihtiyacını karşılayacak.

STADIN ÇATISI TİMSAH OLACAK
Sözüneri Mimarlık tarafından sunulan stat projesinde ise çatı timsah şeklinde yapılacak. Bursaspor'un simgesi haline gelen timsahın ayrı bir hava katması ve stat etrafında bulunan kamu kurumlarının yıkılarak meydan yapılması hedefleniyor. Meydana yapılacak işyerleri ise Bursaspor'a kalıcı gelir getirecek

TEKSAS İÇİN ÖZEL TRİBÜN
Şenol Şimşek Mimarlık tarafından uygulanacak projede ise Bursaspor'un ateşli taraftar grubu Teksas için ayrı bir tribün inşa edilecek. 7 bin kişilik tribün ayrı bir ambiyans ile rakip takım futbolcularını olumsuz yönde etkileyecek. Localar ile birlikte 39 kişilik yapılması hedeflenen statta gökyüzüne renkli ışıklar yansıyacak. Stat yanına yapılacak kulede ise cafe, bar ve restoran gibi ticari işletmeler olacak.

KADİR HAS STADYUMU
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rece Altepe tarafından açıklanan 5 projenin sonuncusu ise, Kayseri'ye yapılan ve hizmete giren Kadir Has Stadyumu'nun aynısı olacak. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı ve Şehir Plancısı Bayram Vardar tarafından açıklanan Kadir Has Stadyumu'nun aynı modeli kısa sürede bitirilerek Bursa'nın hizmetine sunulacak.
Stadın 2 senede yapılması hedefleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?