1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yeni veterinerlerin sevinci

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesi'nden mezun olan 112 öğrenci Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreniyle mesleğe ilk adımlarını attı. Törende başörtülü öğrenci velilerinin salona girmesinde herhangi bir problem yaşanmadı. 

Eğitim kurumunda 5 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 123 kep giyerek eğitim hayatlarına veda etti. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de büyük coşku yaşadıkları mezuniyet törenini, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul birincisi Alper Uysal'ın konuşması ve kütüğe plaka çakmasının ardından, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Batmaz kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. 

Prof. Dr. Hasan Batmaz, mezun olan öğrencilerine meslek etik kurallarına uymaya davet ederken gündemdeki konulara da temas etti. Prof. Batmaz, 6343 sayılı kanunda yapılmak istenen değişiklikle tıpkı tıp, diş hekimliği ve eczacılıkta olduğu gibi meslekten olmayanların da aynı alanda işyeri açmalarına imkan tanınmak istediğini belirterek tepki gösterdi. Batmaz, bu tasarının yasalaşması halinde tekelleşmenin önünün açılacağını da savunarak, diğer alanlarda olduğu gibi veterinerlik konusunda da önemli sıkıntılar yaşanabileceğine dikkati çekti. Prof. Batmaz, UÜ Veterinerlik Fakültesi'nin Türkiye'nin alanında en önde gelen ve mezunları aranan bir eğitim kurumu olduğuna dikkati çekerek, okulun diğer okullardan ayrılan özelliklerini anlattı. Batmaz, 2008 yılına kadar AB akreditasyonu alacaklarının altını çizerek, Veterinerlik Hastanesi'nin de önümüzdeki yıl tamamlanacağını kaydetti. Tüm bu güzel gelişmelerinin yanı sıra olumsuzluklar da olduğunu anlatan Prof. Dr. Batmaz, 6343 sayılı "Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkül Tarzına ve Göreceği İşlere Dair Kanun"da yapılmak istenen değişiklikle meslek dışından kişilerinde işyeri açmasına imkan tanınmak istendiğini söyledi. Batmaz, bunun meslek açısından önemli bir risk oluşturacağına işaret ederek, tekelleşmenin de önünün açılabileceğini kaydetti. Batmaz, konuşmasının son bölümünde mezun olan öğrencilere seslenerek, etik değerlere ve hekimlik andına bağlı kalmalarını, hayvan haklarını daima gözetmelerini istedi. 

Fakülteyi birincilikle bitiren İbrahim Alper Uysal ise, yaptığı konuşmada, öğretim üyelerinin yetişmelerinde büyük gayretleri olduğunu söyledi. Salona girmekte güçlük çekmeyen başörtülü öğrenci velileri ise, çocuklarının bu mutlu günlerine tanık oldukları için mutluluk duyduklarını kaydetti. Mezuniyet töreninde daha sonra dans gösterisi gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilerin diplomaları ve hediyelerinin verilmesinin ardından, diğer öğrencilere de mezuniyet belgeleri verildi. Törenin son bölümünde öğrenciler keplerini fırlatarak, mezuniyeti kutladı.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 01:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?