2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yeni yılda yeni oyun

YENİ YILDA YENİ OYUN

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2011 yılına ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’ adlı yeni oyunuyla ‘merhaba’ dedi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde ilk defa seyirciyle buluşan ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’, Şehir Tiyatrosu'nca sahnelendi. Sanatseverler, Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kaleme aldığı oyunda kahkahaya boğuldu.

Gürpınar’ın 1927 yılında yazdığı oyun, Ayşegül Çelik Şahin’in sahneye uyarlamasından sonra, Ertan Akman’ın yönetmenliğinde Şehir Tiyatrosu yorumuyla sahnelendi. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının hayatını komik bir dille anlatan oyun, tiyatroseverleri bol bol güldürdü.

Dekoru Tayfun Çebi’ye, kostümleri Funda Çebi’ye ve ışık tasarımı da Haluk Sayılır’a ait olan oyunda Müge Açıkdüşünenler, Kazım Güçlü, Didem Hun Liman, Günay Güney, Nihal Türksever, Ebru Ergüç, Uğur Serener, Eren Topçak, Fatih Ateş, Burhan Narınç, Altuğ Görgü, Hakan Demir, Gürkan Sargın ve Zafer Pamukoğulları rol alıyor.

Marmara Belediyeler Birliği’nin 2010 yılı değerlendirme toplantısı sebebiyle Bursa’da bulunan belediye başkanlarının da keyifle izlediği oyun, sanatseverlerden büyük alkış aldı.

YENİ YILDA YENİ OYUN
YENİ YILDA YENİ OYUN
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 11:15:02
Güncelleme :9 Ocak 2011 Pazar 00:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?