3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeni yılı coşkuyla kutladılar

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde bu yıl 5.'si düzenlenen yılbaşı partisinde Çölyak hastaları biraraya geldi. 'Gluten'siz pasta kesen hastalar doyasıya eğlendi.

Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunan Gluten isimli proteine karşı ince bağırsakların gösterdiği alerjik reaksiyonla oluşan 'Çölyak' hastalığı sebebiyle beslenmede zorluk yaşayan hastalar yılbaşı partisi için bir araya geldi. Dörtçelik Çocuk Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme uzmanı Dr. Fatih Ünal tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen partide, ilk olarak hastalara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hastane Başhekimi Dr. İsmail Özcan yaptığı konuşmada, "Çölyak hastalarını, çocuklarımızı memnun edebildiysek ne mutlu bize. Hastanemiz bir yıl önce hizmete başladı. Bu dönemde sizlere en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Eğer bizden istekleriniz olursa size her zaman kapımız açık" dedi.

Dr. Fatih Ünal ise, Çölyak hastalığının belirtileri ve hastalıkta yapılması gerekenlerden oluşan bir konferans verdi. Konferansın sonunda ise Çölyak hastaları kendileri için düzenlenen partide buluştu. İçinde Gluten olmayan yiyecekler tüketen hastalar, pasta keserek gönüllerince eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 10:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?