1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yenişehir'de eğitim konferansı

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde, Memur-Sen'in düzenlediği ve konuşmacı olarak eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı'nın katıldığı "Evde ve okulda başarılı eğitimin sırları" konulu konferans ilgi gördü. 

Han Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansı yaklaşık bin kişi dinledi. Yazar Ali Erkan Kavaklı, eğitimde sevginin en önemli sermaye olduğunu belirterek, "Eğer öğrencilere anne sevgisi ile yaklaşırsanız başarılı olamamanız için hiçbir sebep yoktur. Başarının sırrı fedakarlık ve hedefe odaklanmadan geçer. Öğretmenlik sadece okulda olmaz. Evden çıktığınız andan itibaren öğretmenlik başlar ve tekrar evinize girene kadar devam eder" dedi.
 
İslam medeniyetinin insana değer verdiğini dile getiren Kavaklı, "ABD'de medeniyet yok, ancak bilim ve teknoloji var. Bizim tek eksiğimiz bu. Bu yüzden 1.5 milyarlık İslam alemi 300 milyonluk ABD'ye söz geçirememektedir. Batı medeniyeti insanını mutlu edememiştir. Ama bizim medeniyetimiz insanımızı mutlu ediyor. Biz eğitimle tekrar ayağa kalkabiliriz. Ancak bunun için bilim ve teknolojiyi yeterince kullanmalıyız. Bizim başarılı insanlardan hiçbir eksiğimiz yok. Ancak biz çocuklarımıza hedef veremiyoruz. Hedefi olmayan çocuk da ders çalışmaz ve başarılı olamaz. Çocuk kesinlikle yaşadığını öğrenir. Yaşamımızdan örneklerle çocuğumuza eğitim verebiliriz" diye konuştu.
 
Zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğine de değinen Ali Erkan Kavaklı, "Zamanı iyi değerlendirmenin en iyi yolu plandan geçer. Öyle bir plan yapmalıyız ki televizyon, bilgisayar ve cep telefonuna çocuk fazla zaman ayırmamalıyız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 18:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?