2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yenişehir'de gerginlik!

BURSA'DA HEPAR VE BDP ARASINDAKİ GERGİNLİK

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde HEPAR'lı gençlerle BDP'liler arasında çıkan kavganın ardından başlayan gerginlik, yetkililerin telkinleri üzerine sona erdi. Adliye önünde toplanan HEPAR'lı gençler, güvenlik güçlerinin telkinlerinin ardından dağıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece 23.50 sıralarında Atatürk Anıtı önünde Hak ve Eşitlik Partisi'ne (HEPAR) mensup gençlerle Barış ve Demokrasi Partili (BDP) gençler arasında kavga çıktı. Kolundan ve başından satırla yaralanan 2 HEPAR'lı genç hastanede tedavi altına alındı. Haberi duyan HEPAR üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi, Atatürk Anıtı önünde toplandı. Kalabalık daha sonra adliye ve BDP ilçe binasının bulunduğu Yılmaz Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. BDP ilçe binası önünde de yaklaşık 50 kişi toplandı. Yaşanan gerginlik üzerine İnegöl ve Bursa'dan takviye çevik kuvvet ekipleri bölgeye sevk edildi. Çevik kuvvet, adliye binası önünde bekleyen 300 kişinin, Doğu kökenli vatandaşların da yaşadığı Yılmaz Mahallesi ile BDP ilçe binasına gidişine izin vermedi. İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve jandarma yetkilileri de Yenişehir'e gelerek olaylarla ilgili bilgi aldı. Güvenlik güçlerinin aldığı yoğun güvenlik önlemlerinin ardından gerginlik yatıştı ve kalabalık dağıldı.

Öte yandan, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun yaralıları hastanede ziyaret etti. Bugün ilçede yaşanması muhtemel bir provokasyona karşı güvenlik güçleri tedbirlerini artırdı.

BURSA'DA HEPAR VE BDP ARASINDAKİ GERGİNLİK
BURSA'DA HEPAR VE BDP ARASINDAKİ GERGİNLİK
BURSA'DA HEPAR VE BDP ARASINDAKİ GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 09:43:05
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 10:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?