3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yenişehir'de güreşler 16 Ağustos'ta

Yenişehirliler Derneği ve Yenişehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği geleneksel Rüstem Pehlivan Güreşleri 16 Ağustos’ta ilçe stadında yapılacak.

Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil’i makamında ziyaret eden Yenişehirliler Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, şölen hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Yenişehirliler Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, geleneksel olarak her yıl yapılan Rüstem Pehlivan Güreşlerinin Yenişehirliler ve Yenişehir’den göç etmiş hemşehriler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Bize sürekli güreşlerin ne zaman yapılacağını soruyorlar. Bu meseleyi başkanımızla görüşmeye geldik. Belediyemiz bu konuda her zaman bizim yanımızda oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yılki güreş şenliklerinin yine muhteşem olması için ciddi bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de, Yenişehirliler Derneği ile birlikte birçok ortak faaliyet yaptıklarını belirterek, “Bizlere proje ile gelen tek dernek Yenişehirliler Derneği. Kendilerine teşekkür ediyorum. Artık geleneksel hale gelen Rüstem Pehlivan Güreşlerini 16 Ağustos’ta ilçe stadında yapmayı kararlaştırdık. Bununla ilgili çalışmalarımız hemen başladı ve etkinliğin kusursuz olması için elimizden geleni yapacağız. Her zaman yağlı güreş yapıyorduk. Bu kez kara kucak da olabilir” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 13:41:49
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 13:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?