2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yenişehir'de nakliyeci gerginliği

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde, yabancı kamyoncular ile yerli nakliyeciler arasında gerginlik yaşandı. 

Şişe Cam'ın ihalesini kazanan Hazal Grup'a ait araçlar Yenişehir'e geldiğinde, Yenişehirli taşıyıcılar tarafından yolu kesildi. Bilecik Çevre Yolu'nu trafiğe kapatan Yenişehir Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ait araçlar, Hazal Grup'a ait kamyonların da önünü kesti. Yabancı kamyonlara ve şoförlere zarar veren Yenişehirli nakliyecileri yatıştırmak için polis ve jandarma seferber oldu.
 
Yenişehir Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Turan, amaçlarının ekmek kavgası olduğunu belirterek, "Hammadde taşıma işini Şişe Cam ihaleye çıkardı. İstanbul'da yapılan ihaleye bizim dışımızda Hazal Grup isimli bir firma da katıldı ve zararına ihaleyi kazandı. Yenişehir'de kurulu bulunan bir firma varken, dışarıdan gelen bir firmanın ihaleye girmesini yadırgıyoruz. Bugün olanlar organize bir hareket değil. Üye arkadaşlarımız büyük borçlara girerek kamyonlarını yenilediler. Şişe Cam'dan beklentimiz büyüktü. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Yönetim kurulu toplanarak karar alacak ve bu karar uygulanacak. Şu anda her şey normale dönmüştür" dedi.
 
Yenişehir Emniyet Müdürü Levent Ulukan, kooperatif yönetimle görüştüklerini ve sağduyunun hakim olduğunu belirterek, "Emniyetimiz ve jandarmamız gerekli tedbirleri almıştır. Bundan sonra böyle tatsızlıkların olmaması için çabalıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 18:59:06
Güncelleme :4 Ocak 2007 Perşembe 19:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YEKTA DUMAN IP: 88.241.95.xxx Tarih : 5.01.2007 13:50:32
Ülkemizin kanayan yarasıdır; Haber konunuz... İnsanların umududur;bir lokma aş,bir yudum su... Ellerinden alınırsa bu imkanlar; Umutları tükenip,böyle tatsız olaylar; MAALESEF... Bu örnek olay "TÜRKİYE"nin dört bir yerinde mevcut "KOOPERATİF"taşımacılığının sorunudur Buna bir de yeni çıkarılan "KARAYOLU ULAŞTIR MA KANUNU"da eklenince;"K1,K2.L1,L2"koopera- tif üyesi taşımacı bilgisizliğin kurbanı olu verdi.Görüldüğü gibi ihale yapılıyor.İhaleye "L1,L2"belgeniz yoksa yani "LOJİSTİK"değilse niz katılamazsınız.Dolayısıyla ekmeğinizi kaptırırsınız.