3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yenişehir'de nefes kesen tatbikat

Bursa Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Müdürlüğü İlk Yardım Birim Amirliği'nin Yenişehir İlçesi'nde Aydoğdubey İlköğretim Okulu'nda yaptığı tatbikat nefes kesti. 

Arama Kurtarma Birimi Amiri Enes Serkan Gülay ve İlk Yardım Birim Amiri Sedat Ergani başkanlığındaki birim elemanlarının gerçekleşterdiği temsili kurtarma çalışmasından önce konuşan İlk Yardım Birim Amiri Sedat Ergani, deprem konusunda bilinçlenmek, tedbir alıp halkı aydınlatmak için 1-7 Mart tarihleri arasında deprem haftasının kutlandığını belirterek, "Türkiye'de 11 ilde Arama Kurtarma Birimi oluşturuldu. Bursa da bunlardan birisi. Bursa'daki birim 2001 yılında kuruldu. Birimimiz 2006 yılında 67 olaya müdahale etti ve bu olaylarda 73 vatandaşımızı sağ olarak 37 vatandaşımızı da ölü olarak kurtardık" dedi. 

Daha sonra Bursa Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü İlk Yardım Birim Amirliği personeli, senaryo gereği yaralanan vatandaşları temsili olarak kurtardı. Ayrıca eğitimli köpeklerin gösterisi ilgi çekti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 19:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?