3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yenişehir'de trafolar yenileniyor

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, 1964 yılında yapılan ve artık ihtiyaca cevap veremeyen güç trafoları yenileniyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, yaptıkları çalışmalar ile yeni trafoya 16 dönüm yer tahsis edildiğini belirterek, "Bu 16 dönüm yerin üzerine 154-34,5 KV indirici merkezi kuruluyor. Devletten hiçbir destek alınmadan kurulan yeni yerde 600 bin nüfusa yetecek trafo olacak. Toplam 13 milyon Türk lirasına mal olan yatırım ocak ayı sonunda başladı, temmuz sonunda hizmete girecek" dedi.

154-34,5 KV indirici merkezi bünyesinde 2 adet 100 MVA güç trafosu kurulacağını, bunların 100 MVA'lık olanının Organize Sanayi Bölgesi'ne hizmet vereceği kaydererek, "3 tane daha sanayi bölgesi kurulsa bile bunlar yeter. Diğer 100 MVA'lık trafo ise Yenişehir'e hizmet verecek.

Bu sistem devreye girdiğinde Yenişehir uzun yıllar elektrik sıkıntısı çekmeyecek. Bununla beraber İznik, Orhangazi, İnegöl ve Bilecik köylerine bile genel olarak elektrik verebilecek hale geleceğiz. Yıllardır kimsenin ilgilenmediği elektrik trafo merkezi, çok şükür hasarsız bir şekilde atlatılıyor. Bu güç trafoları kurulurken Yenişehir halkı herhangi bir sıkıntı yaşamayacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?