4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yerel seçim için ilk ittifak

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Osmangazi Belediye Başkan Adayı Ali Garaçoğlu, ilçenin 104 mahallesinin tamamına spor ve sağlık merkezleri kuracaklarını söyledi. Garaçoğlu ayrıca "Beni destekleyenleri mahcup etmeyeceğim" dedi.

BTP Osmangazi İlçe Başkanlığı binasında yapılan açıklamada konuşan BTP Bursa İl Başkanı Zeki Garaçoğlu, "Bursa'da insanımız içinden çıkılmaz denilen sorunlar bataklığında yalnız bırakılmıştır. İşçimiz, memurumuz, esnafımız ve sanayicimiz çaresiz durumdadır. Bursalımızın enerjisi bitmiştir. Bu zor dönemde elini taşın altına koymaktan hiçbir gün çekinmeyen bu ülkenin geleceği için bir an bile ümitsizliğe düşmeden mutlu bir gelecek için çalışan Osmangazi Belediye Başkan adayı Ali Garaçoğlu liderliğinde Bağımsız Türkiye Partisi ve Yurt Partisi mensuplarının güç birliği bugün sizlerin huzurunda tescillenmiştir" dedi.

Yurt Partisi İl Başkanı Zafer Sicimoğlu ise, "Ali Garaçoğlu gibi büyük hizmetler vermiş, dürüst bir insana güvenimiz tamdır. Osmangazi Belediye Başkanı olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu yolda ona başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Yapacağı projelerden bahseden ve 7M projesini açıklayan BTP Osmangazi Belediye Başkan adayı Ali Garaçoğlu, "Belediyeleri yönetmek, başarıya taşımak hizmet aşkıyla olur. 10 yıldır yaptığımız hizmetle belde halkımızın sevgisini kazanmayı başardık. Çıkarılan kanun gereği Ovaakça Belediyesi kapandı, ben de hizmetlerime devam edebilmek için Osmangazi Belediyesi'ni seçtim. Burada yapacağım çok güzel projeler var. Bunlardan biri de 7M projesi. Bu proje, 'Çağdaş Kent Merkezi', 'Sosyal Belediyecilik Merkezi', 'İstihdam Merkezi', 'Sağlık Merkezi', 'Turizm Merkezi', 'Kültür Merkezi' ve 'Spor Merkezi'ni kapsıyor. Ovaakça'da hiçbir hizmetimizi yarıda bırakmadık. Söylediklerimiz hayal değil. Çalışan bir başkan için hiçbir şey imkansız değildir. Halktan koparak hizmet yapılmaz. Beni destekleyenleri mahcup etmeyeceğim" dedi.

Garaçoğlu, amatör kulüplere belediyelerin malzeme desteği vermesi için kanuni imkan bulunduğunu hatırlatarak, "Spor, insanların sağlıklı bir hayat sürmeleri için gereklidir. Amatör kulüpler oluşturuldu ise, futboldan judoya kadar hepsine malzeme vereceğiz. Ayrıca hanımların da spor tesislerinden, fitness merkezlerimizden yararlanmaları için onlara da eğitmenler ve özel vakitler ayırarak, rahatça tesisleri kullanmalarına, spora katılmalarına imkan sağlayacağız. Büyük devlet hastaneleri ve Onkoloji Hastanesi, şehir merkezinde dar mekanlarda hizmet veriyor, hastanelerin etrafında otopark sıkıntısı var. Görev yaptığım Ovaakça Beldesi'nde çok miktarda müsait alan var. Onkoloji Hastanesi'nin ormanlık bir alanın yanında, tabiatla iç içe bir bölgede inşa edilmesi için arsa üreteceğiz. Büyük bölgeye hizmet veren hastaneler Osmangazi'de yer alıyor. Bunları tabiatla iç içe olan, Demirtaş ve Ovaakça'daki alanlara kaydıracağız. 2-B kanunu ile ormanların hemen yanında arsaya dönüşmüş boş alanları sağlık alanı olarak imar planlarına işyeleceğiz" diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi'nin hizmet alacağı firmalardan, çalışanlarının ilçede ikamet etmeleri şartını arayacaklarını belirten Garaçoğlu, "İşsizliği önlemek için özel bir çalışma içerisinde olacağız. İlçemizdeki işsizlerin bir kaydını oluşturarak, firmaların ihtiyaçları halinde bu portfoyü değerlendirmelerini sağlayacağız. Meslek edindirme kurslarımız ile hangi sektörde teknik eleman ihtiyacı var ise, onunla alakalı kurslar düzenleyerek kaliteli elemanlar yetiştireceğiz" dedi.

Tarih ve kaplıca şehri olan Osmangazi'de kültür turizmini geliştirmek için öncelikle turistlerin ve vatandaşların otopark meselesini halledeceklerini, bütün müsait yerlerde otoparklar yapacaklarını anlatan Garaçoğlu, "Kamberler Parkı'nın altına bin araçlık bir otopark yapılabilir. Çarşıya hizmet edecek büyük yeni otoparklar ile mahalle aralarındaki park meselesini çözecek, vatandaşların çok makul fiyatla can yakmadan ulaşabilecekleri tesisleri hizmete sokacağız" şeklinde konuştu.

Ankara Yolu'nun altında şehrin üçte ikisini oluşturan mahallelerin nüfus yoğunluğuna rağmen hak ettikleri hizmeti alamadıklarını belirten Garaçoğlu, "Mahalle bütçelemesi sistemine geçeceğiz. Belediyelere nüfuslarına göre merkezi bütçeden para aktarılıyor. Biz de mahallelere yaşayan insan sayısına göre yatırım planlaması yapacağız. 80 bin nüfuslu Bağlarbaşı Mahallesi nüfusuna göre hizmetlerden pay alacak" dedi.

İmar planlarını vatandaşın lehine geliştireceklerini, ruhsat alımını daha da hızlandırıp bürokrasiyi azaltacaklarını, bölgedeki tarım üreticilerine özel pazar yerleri oluşturacaklarını anlatan Garaçoğlu, 10 yıl önce kurduğu Ovaakça Belediyesi'ndeki çalışmalarının yapacaklarının teminatı olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 21:18:20
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 21:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?