3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yerlerini söylemedi diye öldürdü

Bursa'da, kızını kaçıran adamın dayısını yerlerini söylemediği için öldürdüğü iddia edilen baba, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklardan baba Y.K. ve cinayete yardım ettiği iddia edilen D.G., ilk kez hakim karşısına çıktı. Gıyabi tutuklu diğer sanık A.G. yakalanamadığı için bugünkü duruşmaya katılmadı.

Ayrıca olaydan sonra, "Cinayeti ben işledim" diyerek adli mercileri yanıltmaya kalkışan yaşı küçük O.K., karar duruşmasına katılmadı. Duruşmada söz alan baba Y.K., olayda kullanılan 2 silahı da kendisinin ateşlediğini ifade ederek, bu silahlardan halen kayıp olanının yerini bilmediğini söyledi. Diğer tutuklu sanık D.G. ise olayla hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek son sözünde, "Çok mağdur oldum. Beraatımı istiyorum" dedi.

Davaya, öldürülen Şaban Özçimen'in yakınları katılmadı. Mahkeme, "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezası verdiği baba Y.K.'ye indirim uygulayarak cezasını 25 yıla indirdi. Cinayete yardımcı olduğu iddia edilen D.G. ise mahkeme heyetini ihtilafa düşürdü. Başkan sanığın beraatını isterken, diğer 2 üye cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Nihayetinde oy çokluğuyla sanık D.G. 10 yıl hapis cezası verildikten sonra tahliye edildi. Gıyabi tutuklu sanık A.G.'nin dosyasının tefrik edilmesine karar veren mahkeme, O.K.'nin ise beraatına karar verdi. Şaban Özçimen'in öldürülmesinin ardından, C.Ö. kaçırdığı Kimya K.'yi öldürerek 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 11:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?