5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Yeşil Bursa bugün karalar bağladı

Bursa’ya bugüne kadar yaklaşık 30 milyon YTL’lik hayır kurumu kazandıran işadamı Mustafa Dörtçelik, tedavi gördüğü hastanede bu sabaha karşı hayatını kaybetti. Ünlü hayırseverin ölümü Bursa'yı yasa boğdu.

Bursa’nın ünlü işadamı Mustafa Dörtçelik (84), solunum yetersizliğinden dolayı tedavi gördüğü Bahar Hastanesi’nde yaşama gözlerini yumdu. Kente bugüne kadar kazandırdığı yaklaşık 30 milyon YTL’lik çok sayıda okul, hastane, yurt ve huzurevi kazandıran Dörtçelik, 7 yıl önce 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından ’Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ ile ödüllendirilmişti. Dörtçelik’in ölümü yakınlarını ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Dörtçelik’in yarın düzenlenecek tören ve cenaze namazı sonrasında toprağa verileceği bildirildi.

Dörtçelik 2 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a devletin, hayır işlerinden KDV’yi kaldırması için talepte bulunurken, bunun gerçekleşmesinden sonra 2 okul daha yaptıracağı sözünü vermişti. Yakınları, Dörtçelik’in ölmeden önce, inşaatı devam eden 200 yataklı Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı, 250 yataklı Dörtçelik Çocuk Hastaneleri ile 2 okul inşaatının bitirilmesini vasiyet ettiğini bildirdi. Bu vasiyetiyle ölüm yatağında bile hayır yapmayı düşünen Dörtçelik, 26 Ekim 2004 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun kendisini ziyaretinde, "Çocuğum olmadı. Ama yaptırdığım okullarda okuyan, yurtlarda kalan ve hastanelerde yatanların hepsini kendi çocuğum gibi görüyorum. Bundan dolayı da büyük mutluluk duyuyorum" diyerek yaptığı işlerin mutluluğunu dile getirmişti.

Dörtçelik, kardeşi Davut Dörtçelik’le birlikte 1968 yılında 23 Temmuz İlkokulu’nu yaptırarak başladığı hayır işlerinde bugüne kadar ailesinin isimlerini taşıyan, İnegöl’de bin 200 kişilik endüstri meslek lisesi, Mudanya’da çok amaçlı meslek lisesi, Bursa’da huzurevi ve fakir öğrenciler için kız yurdu yaptırdı. Dörtçelik’in 200 yataklı Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı, 250 yataklı Dörtçelik Çocuk Hastaneleri, Et Balık Mahallesi’nde Eğitim Köyü ile son olarak yaptırmaya başladığı 2 okulun inşaatının yapımı devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 12:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?