3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeşil Bursa Rallisi heyecanı

Bursa'da, bu yıl 34.'sü düzenlenen 'Yeşil Bursa Rallisi'nin etap turlarında spor otomobillerin birbirinden güzel gösterileri sporseverlerin tam notunu alırken, bazı ralli tutkunlarının yarışı takip etmek için kayalıklara tırmanması dikkat çekti.

Sabah saatlerinde As Merkez'de bir araya gelen yarışmacılar, araçlarının kontrollerinin ardından rallinin düzenleneceği Gürsu'da bulunan Dışkaya'ya geldi. Saatler öncesinden ralli heyecanını yaşamak için araçlarıyla pist alanına gelen yarış tutkunları, spor araçlarının gösterilerini takip etti.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından '2009 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. yarışı olarak düzenlenen 'Yeşil Bursa Rallisi'nde, start çizgisinde kalkan araç sürücüleri, en kısa sürede bitiş noktasına
varmak için çaba sarf etti. Fethiye, Baia Özel, Dışkaya ve Fevziye olmak üzere 4 etapta düzenlenen yarışmada, otomobillerin manevraları ve yol tutuşları seyircilerden tam not aldı.

Spor araçların zamana karşı kıyasıya yarışını merakla izleyen bazı motor tutkunlarının yarışmayı daha rahat takip etmek için kayalıklara çıkması ise dikkat çekti. Dürbünlerle otomobillerin her anını görmek isteyen bazı ralli tutkunları, başarılı bir şekilde virajı alan araç sürücülerini alkışlayarak destekledi.

Sabahın erken saatlerinde yarışı takip etmek için aracıyla pist alanına gelen Fatih Yılmaz, 'Yeşil Bursa Rallisi'nin daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.
İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa'dan katılan 34 yarışmacılar 6 ayrı kategoride hünerlerini gösterecek. 2 bayan sürücünün katıldığı Yeşil Bursa Rallisi, As Merkez'de sona erecek. Yarışın ardından kendi kategorilerinde başarılı olan sürücülere ödülleri verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 17:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?