4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yeşil Türbe kapılarını açtı

RESTORASYONU TAMAMLANAN YEŞİL TÜRBE KAPILARINI AÇTI

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) sponsorluğunda restore edilen Yeşil Türbe, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı törenle ziyarete açıldı.

3 yıl önce protokolü imzalanan ve yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olan Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı. Türbenin açılışına Devlet Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda protokol üyesi katıldı. Bakan Çelik, bu tür restorasyonların tarihi eserleri gelecek nesillere aktarmada son derece önemli olduğunu belirterek, "Hükümet olarak ilgili kurumları tarihi mirası ayağa kaldırmak için ayırdığımız

kaynaklarla harekete geçirdik. Büyük millet olmak kolay değil. Ecdadımızdan kalan eserleri gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Bizim tarihimiz geniş ve büyük tarih. Geleceğe eserleri bırakacaksınız ki size büyük devlet desinler. Bizim tarihimiz çok eskilere dayanıyor. İşte Yeşil Türbe 600 yıldır burada durduğunu haykırıyor. Biz büyük ecdada sahibiz ve onlara layık olmalıyız" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Çelebi Mehmet'in tarihteki önemine işaret ederek, "Osmanlı'yı dağılmaktan kurtaran Çelebi Mehmet Han'ın türbesini yapmanın bize nasip olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Avrupa'da yardımlaşma duygusu yeni yeni gündeme geliyor. Sosyal sorumlulukları yeni yeni yerine getiriyorlar. Bizim kültürümüzde sosyal katkılar ve yardımlar her zaman olmuştur. Dünya miraslarını korumak, hepimiz için milli görevdir. Tarihi eserlere sahip çıkmak için bu atılımı ilk Bursa'da

başlattık. TOBB olarak her zaman milli ve manevi değerleri yüksek olan bir kurumuz. Geçmişini unutan devletin geleceği aydınlık olamaz, millet olma özelliğini kaybeder. İnsanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bursalılar tarihi mirasın üzerinde oturuyor. Bunun kıymetini bilmeliler" diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise Bursa'nın tarih ve kültür şehri olduğunu hatırlatarak, "Yapılan çalışmalarla birçok tarih eseri ayağa kalkıyor. Bugün bunun önemli bir örneğini görüyoruz. Birçok projenin restorasyonu devam ediyor. Buradan yeni bir müjde daha vereyim. Yeşil Cami'nin restorasyonunu da bir hayırseverimiz üstlendi ve restore edecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yeşil Türbe'nin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası Bakan Çelik, Başkan Hisarcıklıoğlu, Vali Harput, BTSO Başkanı Celal Sönmez ve davetliler Çelebi Mehmet'in sandukası başında dua etti. Hisarcıklıoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve türbeye döşenen orijinal çinilerden takdim edildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa ziyaretinin ilk durağında Vali Harput'u da makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Harput, Hisarcıklıoğlu'na İznik çinisi hediye etti.

RESTORASYONU TAMAMLANAN YEŞİL TÜRBE KAPILARINI AÇTI
RESTORASYONU TAMAMLANAN YEŞİL TÜRBE KAPILARINI AÇTI
RESTORASYONU TAMAMLANAN YEŞİL TÜRBE KAPILARINI AÇTI
RESTORASYONU TAMAMLANAN YEŞİL TÜRBE KAPILARINI AÇTI
RESTORASYONU TAMAMLANAN YEŞİL TÜRBE KAPILARINI AÇTI
RESTORASYONU TAMAMLANAN YEŞİL TÜRBE KAPILARINI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 15:19:01
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 16:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?