2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yeşil Türbe'nin yenilenen 'gece' yüzü

YEŞİL TÜRBE'NIN AYDINLATMASI DÜNYA VİTRİNİNDE

Bursa'nın simgelerinden olan Yeşil Türbe'ye Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan aydınlatma sistemi, uluslararası alanda yayım yapan Mimari Aydınlatma Tasarımı Dergisi'nin (Professional Lighting Design Türkiye) yeni sayısına konu oldu.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'daki tarihi yapıları ışıl ışıl yapıyor. Tophane Saat Kulesi ile başlayan çalışmalar dahilinde en önemli kent ziynetlerinden Ulucami, Emir Sultan Cami ve Yeşil Türbe de aydınlatıldı.

 Tarihi değeriyle olduğu kadar güzelliğiyle de göz kamaştıran ve hem Bursalıların hem de turistlerin ilgi odağı olan Yeşil Türbe, Türkçe'nin yanı sıra Almanca, İngilizce ve Çince olarak da yayımlanan Mimari Aydınlatma Tasarımı Dergisi'nde yer aldı. Yeşil Türbe, Profesyonel Aydınlatma Tasarımcıları Derneği'nin (PLDA) resmi dergisinde, Engin Cebeci'nin kaleminden "Yeşil Türbe'nin yenilenen 'gece' yüzü" başlığıyla incelendi.

Engin Gerçek'in fotoğraflarıyla güzelliği gözler önüne serilen haberde, "Bursa'da önemli bir tarihi yapı olan Yeşil Türbe tarihi 15. yüzyıla dayanıyor. Yıldırım Beyazıt'ın oğlu Çelebi Sultan Mehmet tarafından mimar Hacı İvaz Paşa'ya yaptırılmış. Yeşil Türbe'nin bu sene tamamlanan yeni aydınlatma sisteminde yeni ve popüler teknoloji ürünü ledler tercih edildi" açıklamasına yer verildi.

YEŞİL TÜRBE'NIN AYDINLATMASI DÜNYA VİTRİNİNDE
YEŞİL TÜRBE'NIN AYDINLATMASI DÜNYA VİTRİNİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 15:19:03
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 16:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?