1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yeşilçam'a saygı galası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nin 4. gününde gösterime giren 'Unutulmayanlar' filminin galası büyük ilgi gördü.
 
Tayyare Kültür Merkezi'nde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in eşi Neriman Şahin ve filmin yönetmeni Ayhan Sonyürek'le birlikte izlediği 'Unutulmayanlar', sinemaseverlere Yeşilçam nostaljisi yaşattı. Bir zamanlar Yeşilçam'ın 'altın çocuğu' Göksel Arsoy'un 17 yıl aradan sonra yeniden kamera karşısına geçtiği, Altan Erkekli, Nevra Serezli, Bahri Beyat, Gökhan Mete, Cezmi Baskın ve Haldun Dormen'in oynadığı film Yeşilçam'a saygı niteliği taşıyor.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, filmin kendisini 60'lı 70'li yıllara götürdüğünü ve o yıllarda Bursa'daki 4 sinemadan geriye kalan Tayyare Kültür Merkezi'nde Yeşilçam nostaljisi yaşadıklarını söyledi.
 
Bursalılar'ın filme gösterdikleri ilgiye teşekkür eden yönetmen Ayhan Sonyürek de, 'Unutulmayanlar'ın içerik açısından İpek Yolu Film Festivali'nin konseptine uygun olduğunu belirterek, "Filmde Yeşilçam'ın ve onun yetiştirdiği yıldızların kıymetini vurguladık. İpek Yolu Film Festivali de Türk sinemasına ivme kazandırma amacıyla yeni bir yola çıktı. Bundan dolayı 'Unutulmayanlar'ın galası festivalin hedefiyle bütünleşti. Ekibim adına Türk sinemasına büyük katkısı olacağına inandığım festivali hayata geçirmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile emeği geçen herkese teşekkürlerimi bir borç biliyorum" dedi. Başkan Şahin, filmin yönetmeni Ayhan Sonyürek ile görüntü yönetmeni Mete Şener'e günün anısına İznik Çinisi hediye etti. Başkan Şahin, film sonrasında 'Unutulmayanlar' filminin teknik ekibinin yanı sıra genç oyuncu Pelin Batu ve Bursalı sanatçı Necati Bilgiç'le sohbet etti.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 12:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?