6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yeşilçam'ın ustaları geliyor!

YEŞİLÇAM'IN USTALARI BURSALILARLA BULUŞACAK

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Sinema Şenliği, pek çok ünlü sanatçıyı hayranlarıyla buluşturacak.

Osmangazi Belediyesi'nce ilki 7 ay önce düzenlenen ve sinemaseverlerden büyük ilgi gören Türk Sinema Şenliği'nin ikincisi, 5-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Yer Kapı Surları ve Akpınar Kültür Merkezi'nde yapılacak. Ediz Hun, Eşref Kolçak, Murat Soydan, Yılmaz Köksal, Engin Çağlar, Nuri Alço, Yavuz Karakaş, Rahmi Altur, Ali Sürmeli, Bora Sivri, Selda Alkor, Perihan Savaş, Nilüfer Aydan, Devlet Devrim, Aysun Güzen, Nihal Menzin ve Ufuk Kaplan gibi ünlü oyuncuların yanı sıra, SESAM Başkanı Yılmaz

Atadeniz, yönetmenler Şahin Gök, Ertem Göreç ve Mehmet Güleryüz sinemaseverlerle bir araya gelecek. Vatandaşlar, idolleri olan Yeşilçam'ın ustalarıyla birlikte açık havada film izleyerek tarihi bir yolculuğa çıkacak.

Türkiye Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'ni (SESAM) temsilen ünlü oyuncu Engin Çağlar, sinema tarihçisi Vadullah Taş ve Yeşilçam'ın çınarlarından Eşref Kolçak ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz şenlikte birbirinden değerli filmleri, bunlarda rol almış sanatçılarla birlikte izlemek Bursalı sinemaseverleri heyecanlandırdı. Bu durum doğru bir iş yaptığımızı ortaya koydu. Geleneksel hale getirdiğimiz şenliği bu yıl

daha geniş çaplı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca şenlikler kapsamında film gösteriminin bir ayağını Yer Kapı Surları'nda açık havada gerçekleştireceğiz. Böylece sinemaseverler burada gösterilecek filmleri yazlık sinema tadında izleyecek" dedi.

Şenliklerin bu yıl aralık yerine temmuz ayında gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Dündar, "Bu yıl sinema söyleşileri yapılacak. Sinema tarihçisi Vadullah Taş, oyuncu Engin Çağlar ve ilk Türk senaristi Safa Önal sinemaseverlerle bir araya gelecek. Şenliklerin kapanışı Belkıs Özener'in vereceği keyifli bir konserle yapılacak. Özener Türk sinemasının dillerden düşmeyen şarkılarını söyleyecek" diye konuştu.

Engin Çağlar ise, Türk sinemasına 40 yıldan fazla emek verdiğini ifade ederek, "Pazartesi oyuncularla bir tören düzenleyeceğiz. Bu şenliğe Türkiye'deki bütün şenliklerden daha fazla ilgi olacak. Bursa'nın avantajı İstanbul'a çok yakın olmasıdır. Şenlikte gösterilen filmleri 6 binden fazla Türk filmi arasından özenle seçtik. Film kadrosundaki ünlü sanatçılar halkın karşısına çıkıp unutulmaz dakikalar yaşayacak" dedi.

Ünlü sanatçı Eşref Kolçak da 29 yıldır düzenlenen şenliklere kendisini çağırmayanlara sadece sitem ettiğini kaydetti. Başkan Dündar'a şenliğe kendisini davet ettiği için teşekkür eden Kolçak, Türk sinemasının layık olduğu yere getirilmemesinden yakındı. Vadullah Taş ise şenliklerin tarihle sanatı bütünleştirdiğini ifade ederek, "Orhan Gencebay Filmlerini Anlatıyor" adlı son kitabını Başkan Dündar'a hediye etti.

Unutulmaz filmleri oyuncu ve yönetmenleriyle birlikte sinemaseverlerle buluşturan şenlikte 'Hicran Sokağı', 'Ankara Ekspresi', 'Öksüz', 'İnleyen Nağmeler', 'Senede Bir Gün', 'Korkusuz Kabadayı' ve 'Sevmek' adlı filmler gösterilecek.

YEŞİLÇAM'IN USTALARI BURSALILARLA BULUŞACAK
YEŞİLÇAM'IN USTALARI BURSALILARLA BULUŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 14:16:03
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 14:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?