2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yeşilova'da metan gazı bulundu

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Yeşilova beldesinde, Karaotluk mevkiinde belediyenin içme suyu aramak için yaptığı sondaj sırasında 88 metre derinlikte metan gazına rastlandı. Belediyenin yıllardan bu yana su aramak için yaptığı sondaj çalışmaları sırasında birçok kez metan gazına rastlanıldığı, lakin bu kuyulardaki gazın uzun ömürlü olmadığını söyleyen Yeşilova Belediye Başkanı Şaban Altın, "Fakat bu kuyudaki gaz diğerleri gibi değil, yani yaklaşık 3 aydır sürekli kontrol ediyoruz. Bugüne kadar kesiklik ya da eksiklik olmadı" dedi.
 
Başkan Altın, kendi imkanlarıyla bir otomobil lastiği içerisine doldurulan metan gazını, makamında basın mensupları önünde ateşleyerek yaktı. Otomobil lastiği içerisine metan gazını nasıl doldurduklarını da açıklayan Altın, "Metan gazını otomobil lastiğine doldurmak için traktörlerde bulunan hava kompresörünü kullandık. Kompresörle vasıtasıyla gazı emerek lastiğe boşalttık. Yani lastikteki metan gazı sıvı halde değil, hava halinde. Daha sonra gazı bir hortum aracılığıyla ocağa vererek ateşledik" dedi. 

Altın, konuyu AK Parti Bursa Milletvekili ve Kaymakam Adem Saçan'a da ilettiğini dile getirerek, "Devletin ve hükümetin konuya sahip çıkması durumunda bu gazdan Yeşilova ve civar köyler yararlanabilir. Yetkililerin belediyemize destek vermesi durumunda memnuniyet verici neticeler alabiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 13:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?