2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yeşim Tekstil küresel ilkeler sözleşmesini imzaladı

Yeşim Tekstil, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact Network) imzalayarak, insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında uluslar arası sözleşme ilkelerine uyma sözü verdi.
 
Yeşim Tekstil, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından 1999 yılında Dünya Ekonomik Formu’nda başlatılan, küresel sorumluluk anlaşması olarak da bilinen Global Compact’ı imzaladı. Daha önce de sosyal uygunluk konusunda yaptığı uygulamalarla WRAP, SA 8000 gibi dünyanın en prestijli belgelerini almaya hak kazanan Yeşim Tekstil, attığı imza ile bu konuda yaptığı çalışmaları daha küresel boyutta tüm dünya ile paylaşmayı taahhüt ediyor. 

Konuyla ilgili olarak Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya şunları söyledi: “Yeşim Tekstil olarak iki yıl önce sosyal uygunluk konusunda dünyadaki en prestijli belgelerden biri olan SA 8000 sertifikasını almaya hak kazanarak, Türkiye'de bu belgeyi alan ilk hazır giyim firması olma unvanını elde etmiştik. Firmamız yıllardır bünyesinde uyguladığı, iş sağlığı ve iş güvenliği uygulamaları, çalışanların haklarını korumaya yönelik olarak uygulanan yönetim sistemleri ve çevre konusunda yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile bu belgeyi almaya hak kazandı. Bu belge ile biz sadece kendi bünyemizde değil tedarikçi ve fason firmalarımızda da sosyal uygunluk şartlarını sağlayacağımızı ve sağlanabilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağımızı garanti ettik. Bu konudaki çalışmalarımızı da her yıl artan bir ivmeyle yapmaya devam ediyoruz".
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 14:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?