6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

YGS'de gürültüye ceza

Bursa Valiliği, 11 Nisan'da yapılacak 2010 Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı (YGS) için bir dizi tedbir aldı. Sınav günü okul çevrelerinde bulunan inşaatlarda ve sokaklarda gürültü yapılmamasını isteyen Valilik, bu kişilere idari ceza kesileceğini açıkladı.

Vali Yardımcısı Selman Yenigün başkanlığında toplanan komisyon, sınavın güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için bazı kararlar aldı.

11 Nisan günü saat 10:00-12:00 arası yapılacak sınavda öğrencilerin konsantrasyonu bozulmadan başarılı olabilmelerine imkan sağlanacak. Komisyon toplantısında, okul çevrelerinde bulunan inşaatlarda çalışanların, seyyar satıcı ve okullara yakın pazar yerlerindeki esnafın, çay bahçeleri, kahvehane, kafeterya veya yüksek sesle müzik yayını yapan eğlence yerleri işleticilerinin, sünnet ve düğün konvoylarının, 8 Nisan Perşembe saat 18:00 den itibaren sınav bitinceye kadar gürültü kirliliğine yol açmamaları istendi.

Ayrıca sınav giriş belgesi olmayan adaylar ile cep telefonunu beraberinde getiren adaylar sınava alınmayacak. Bu nedenle eline sınav belgesi geçmeyen, geçip kaybolan veya zarar gören adaylar 05 Nisan Pazartesi gününden itibaren Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsündeki Temel Tıp Bilimleri Binası 1.Kattaki Sınav Merkezinden sınav başlangıç saatine kadar belgelerini alabilecekler. Ayrıca sınav günü 07:30 dan itibaren Atatürk Anadolu Lisesinden de sınav giriş belgesi alınabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 10:15:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 11:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?