4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıkım gerginliği

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yapılan yıkım çalışmalarına işletme sahipleri tepki gösterdi.

Karacabey’de tahıl dükkanları esnafı ile belediye arasında süren mahkeme devam ederken, geçtiğimiz günlerde boşaltılan Karacabeyspor lokalinde başlayan yıkım çalışmaları sırasında lokal altında bulunan işletme sahiplerinden tepki geldi.

Saat 10:00 sıralarında gelen ekiplerin lokal binasında ki pencere ve duvarları yıkmaya başlamasının ardından toplanan esnaf, işçilere tepki göstererek çalışmalarını durdurdu. Esnaflar yıkım ile ilgili mahkemenin devam ettiğini savunarak, ‘’Daha öncede kaldırımlarımızı kırıp öylece bıraktılar. Şimdide üst katta yıkıma başlayarak bütün molozları işyerlerimizin önünde bırakacaklar. Hiçbir güvenlik önlemi almadan bu şekilde çalışma yapamazlar. Bizim müşterilerimiz işyerlerimize nasıl girecekler‘’ şeklinde konuştular.

Mahkemenin vereceği karara saygı duyacaklarını ifade eden esnaflar, "Bizim kimseye karşı geldiğimiz yok. Bize pencereleri söktüklerini söylüyorlar. Pencereler bu şekilde duvar yıkılarak sökülmez. Aşağıdan insanlar geçiyor, müşterilerimiz geliyor. Hiçbir güvenlik önlemi almadan bu şekilde çalışma yapılmaz. Güvenlik önlemlerini alıp yapsınlar aksi halde böyle yapamazlar, yaptırmayız. Hele ki bizim işyerlerimize bir zarar vermeye kalkarlarsa karşılarında bizi bulurlar‘’ dedi.

Zabıta ekiplerinin sert tutumu sonrasında ortam gerilirken, polis iki tarafı da sakinleştirerek herhangi bir olay çıkmaması için büyük çaba harcadı. Uzun süren gerginliğin ardından zabıta ekipleri çalışmayı durdurarak ekiplerini olay yerinden uzaklaştırırken toplanan kalabalıkta olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 19:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?