1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yıkım yapılırken olay çıktı

Kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesine devam eden Yıldırım Belediyesi, yıkımlara devam ediyor.
 
Yıldırım Belediyesi Kaçak Yapı ekipleri, bugün beş mahallede yıkım gerçekleştirdi. Yavuzselim, Fidyekızık, Arabayatağı, Yunusemre ve Çınarönü mahallelerinde gerçekleştirilen olaylı yıkımda, üç adedi 3 ve 4 katlı bina ile dört adet zemin kat yerle bir edildi. Yıkım, sabahın erken saatlerinde güvenlik güçlerinin desteği ile başladı. Ekipler, kaçak yapı sahiplerine kaçak yapılaşmanın sakıncalarını anlattı.
 
Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, vatandaşlara seslenerek, kaçak yapı yapmaktan vazgeçmelerini, aksi takdirde büyük emekle yapmış oldukları binaların yerle bir olacağını söyledi. Kısa bir süre önce Bursa'yı derinden sarsan Gemlik Körfezi ve Manyas Gölü depremlerini hatırlatan Başkan Keskin, "Deprem bir realite. Önemli olan bu gerçekle yaşayıp kaçak ve çarpık yapılaşma noktasında üzerimize düşeni yapmamız. Vatandaşlarımızı uyarıyor ve depremde büyük zarar göreceklerini düşünerek kaçak yapılaşmaya yönelmemelerini istiyoruz. Bu konuda geçici değil kalıcı çözümler üretiyoruz.
Amacımız, kimsenin zarar görmemesi" diye konuştu.
 
Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesi gereğince kaçak yapı sahiplerinin yargılanarak hapis veya ağır para cezasına çarptırıldıklarına ve bu mücadelede Yıldırım Belediyesi'nin üzerine düşeni yaptığına işaret eden Keskin,"Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza, hapis ve deprem gerçeğini hatırlattık, hatırlatmaya da devam ediyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık plan sorununu çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi bir bir sona erdirerek depreme dayanıklı toplu konut üretilmesini sağlıyoruz. Deprem envanterini ilk uygulayan ve bu konuda örnek alınan bir belediyeyiz. El birliği ile Yıldırım İlçesi'nde kaçak ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Kaçak yapıların yıkımının devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız" diye konuştu.
 
Kaçak binaların depremde büyük risk teşkil ettiğine dikkat çeken Keskin, "Çok uygun fiyatlara yaptırabileceğiniz deprem envanterini yaptırmanız sizin ve aileleriniz için büyük önem taşımaktadır. İnşaat Mühendisleri Odası ekiplerinin gerçekleştirdikleri envanter çalışması sonrasında riskli taşıyan bina sahiplerinin en kısa sürede güçlendirme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Hep birlikte el ele vererek Yıldırım'daki bu sorunu tamamen bitireceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 19:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?