6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yılbaşında geliyorlar

BURSA'NIN HAFİF RAYLI SİSTEMİNDE ÇALIŞACAK YENİ VAGONLARIN İLKİNİN ÜRETİMİ TAMAMLANDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeşil Bursa'nın yeşil vagonlarının yılbaşından itibaren gelmeye başlayacağını, 30'unun bir yıl içinde sisteme entegre edileceğini belirterek, "Yeni vagonlar ve mevcut vagonlara klima takılmasıyla Bursalılar bir yıl içinde konforlu ulaşımın keyfini yaşayacaklar" dedi.

Başkan Altepe, Bursa'nın hafif raylı sisteminde çalışacak yeni vagonlarının üretildiği Bombardier'in Almanya'daki fabrikasında incelemelerde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Başkan Danışmanları Taha Aydın ve Levent Fidansoy'la üretimi tamamlanan ilk yeni vagonunu kontrol eden Başkan Altepe, Bombardier Genel Müdürü Veickhoff Bord'tan diğer vagonların da üretim aşaması hakkında bilgi aldı.

Başkan Altepe, Bursa'nın hafif raylı sistemindeki yolculuğu daha konforlu hale getirecek yeni vagonların ilkinin yılbaşında diğerlerinin de bir yıl içinde sisteme entegre olacağını söyledi. Bütçenin 3'te 2'sinin ulaşım yatırımlarına ayrıldığını, bu orandaki en büyük payı da hafif raylı sistemin aldığını hatırlatan Altepe, şöyle konuştu: "Görükle etabının test sürüşleri, Emek hattının inşaatı, Kestel hattının projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bir yandan hattı yaygınlaştırırken diğer yandan yetersiz olan vagon sayısının artırılması için çalışmalar sürüyor. 30 yeni vagonun üretimi tamamlanma aşamasına geldi. Üretimi tamamlanan ilk vagon elektronik test kontrollerinin tamamlanmasının ardından yılbaşında teslim edilecek. Diğerlerinin de bir yıl içinde teslim edilmesiyle 48 olan araç sayımız 78'e yükselecek."

Yeni vagonların yeşil Bursa'ya yakışır yeşil rengi ile de farklılığını göstereceğini ifade eden Altepe, "mevcut vagonlara da klima takılmasıyla bir yıl içinde hafif raylı sistem daha da konforlu olacak. Bursalılar için ne yapsak azdır. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Bombardier Genel Müdürü Veickhoff Bord da, Bursa'nın raylı sistem konusuna önem veren bir başkana sahip olmasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Yeni vagonların en son teknoloji ile üretildiğini anlatan Bord, konforunun yanı sıra güven konusunda da yeni vagonlarının farklılığını vurguladı. İlk kez Bursa araçları için Başkan Altepe'nin isteği ile farklı bir renkte üretim yaptıklarını anlatan Bord, şöyle konuştu: "Rengin farklılığını ve güzelliğini diğer müşterilerimizin de bu rengi istemeleri ile daha da iyi anladık. Araçlarımızı kısa sürede teslim ederek, Bursa'nın daha konforlu bir yolculukla tanışmasını istiyoruz. Böyle bir projede yer almanın gururunu yaşıyoruz."

Başkan Altepe, ayrıca Bombardier Grup Müdürü Dirk Wunderlich, Bursa Proje Müdürü Dirk Brade ve Bombardier Türkiye Temsilcisi Engin Durmuş'la birlikte Messe Berlin'de düzenlenen dünyanın en büyük Uluslararası Demiryolu Teknolojileri Sistemleri ve Araçları Fuarı, Innotrans'u gezdi. Başkan Altepe, fuarda dünyadaki ulaşım teknolojileri konusunda bilgi sahibi olduklarını belirterek, yakın zamanda Bursa'da üretilen vagonlarında sektörde söz sahibi olacağını söyledi.

BURSA'NIN HAFİF RAYLI SİSTEMİNDE ÇALIŞACAK YENİ VAGONLARIN İLKİNİN ÜRETİMİ TAMAMLANDI
BURSA'NIN HAFİF RAYLI SİSTEMİNDE ÇALIŞACAK YENİ VAGONLARIN İLKİNİN ÜRETİMİ TAMAMLANDI
BURSA'NIN HAFİF RAYLI SİSTEMİNDE ÇALIŞACAK YENİ VAGONLARIN İLKİNİN ÜRETİMİ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 14:47:00
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 15:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?