1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yılda 50 milyon fide yetişecek

BETA Yenişehir Üretim-Araştırma ve Islah Merkez Müdürlüğü fide yetiştiriciliğine hazırlanıyor.
 
Geçtiğimiz gün çalışmaları incelemek ve bilgi almak amacı ile BETA’ya giden Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kor, önümüzdeki yıldan itibaren BETA olarak fide yetiştiriciliğine de başlayacaklarını belirtti. BETA Yenişehir tesislerine 2 milyon YTL’lik bir yatırım yaptıklarını belirten Kor, “Fide yetiştirmek için 5 dönüm cam seralar kuruyoruz. Hedefimize göre Şubat sonunda tesisimiz kurulacak ve önümüzdeki sezon fide yetiştirmeye başlayacağız” dedi.
 
BETA Yenişehir Üretim-Araştırma ve Islah Merkez Müdürlüğü olarak her türlü tohumu yetiştirdiklerini de belirten Kamil Kor, “BETA’nın ülkemiz genelinde 3 adet tohum üretme tesisi var. Yenişehir’de hem tohum üretiyoruz hem de paket tesisimizde paketleme yapıyoruz. Diğer tohum üreten yerlerden de tohumlar bize geliyor ve burada biz paketliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de tesisimizi tamamlayarak fide yetiştir-meye başlayacağız. Kurduğumuz tesis yılda 50 milyon adet fide yetiştirme kapasitesine sahip. Ancak eğer gelen taleplere yetişemez isek hemen yeni bir tesis daha kurabiliriz. Biz istiyoruz ki Yenişehirli çiftçilerimiz fidelerini bizden alsınlar. Çünkü Yenişehir, tarımın can damarlarından birisinin olduğu ilçe. Yenişehir’e böyle bir tesis kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Biz Yenişehir’in yanı sıra İnegöl, İznik gibi çevre ilçelerimize de hizmet vereceğiz. Kapasitemizi aşacağımızı ve Yenişehir’e yeni tesisleri yapacağımızı umut ediyorum” diye konuştu.
 
BETA Yenişehir Üretim-Araştırma ve Islah Merkez Müdürlüğü bünyesinde şu an 6 ziraat mühendisi görev yapıyor ve istenilen her türlü tohum üretilebiliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 14:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?