4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıldırım bayrama hazır!

YILDIRIM KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Kurban Bayramı için bütün hazırlıkları tamamlayan Yıldırım Belediyesi, İsabey'de bulunan modern kurban pazarının yanı sıra 22 noktada kesim yeri yaptı.

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Kasaplar Odası iş birliğiyle İsabey Mahallesi'nde yapılan ve Türkiye'ye örnek gösterilen modern kurban kesim ve satış yeri ile birlikte 23 noktada belirlenen kesim yerinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Amacımız, halkımızın sağlıklı bir ortamda kurbanlıklarını alıp kestirmelerini sağlamak. Örnek gösterilen ve ödüllere layık görülen kurban kesim ve satış yerimizde her türlü imkanı hazırladık. Ayrıca vatandaşlarımıza gösterdiğimiz kurban kesim yerleri de yine halkımızın sağlığı düşünülerek belirlendi" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi'nin Bursa'da ilk kez hayata geçirdiği kalıcı büyükbaş hayvan kesim yeri, saklama ve soğuk hava deposu ile Yıldırımlıların takdirini topluyor. Türkiye'de bir ilk olan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'dan ruhsatlı kurban kesim ve satış yerinde bir günde 400 büyükbaş, 1500 küçükbaş hayvan kesilebiliyor.

Tesiste otomatik ayak kesimi, otomatik deri yüzme makinası ve otomatik parçalama işlemi seri bir şekilde yapılıyor. Otomatik deri yüzme ve parçalama işleminin 1-2 dakika gibi kısa bir sürede yapıldığı tesisten ayrıca aynı anda 20 büyükbaş hayvanın barınabileceği 400 adet padok, 34 adet sabit ahır, mescit, lokanta, çay ocakları ve müdüriyet binası da bulunuyor.

Ayrıca, vatandaşlar, aldığı kurbanlığını Kurban Bayramı'ndan bir gün önce kesim yerinin yanındaki bekleme bölümüne bırakabiliyor.

Vatandaşlar bayramın 1. günü büyükbaş hayvanı 150 TL'ye, 2 ve 3. günü 75 TL'ye, küçükbaş bir hayvanı bayramın 1. günü 25 TL'ye, 2 ve 3. günü de 20 TL'ye kestirebilecek.

Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi Veteriner İşleri birimi tarafından kurulan "Muayene Kontrol Noktası"nda Yıldırımlılar hayvanlarının sağlıklı olup olmadığının yanı sıra gebe olup olmadığını kontrol ettirebilecek.

BELEDİYE EKİPLERİ BAYRAMDA FAZLA MESAİ YAPACAK

Kurban Bayramı öncesinde çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak için Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi Veteriner İşleri Birimi tarafından oluşturulan ekipler, bayramda 24 saat görev başında bulunacak.

YILDIRIM KURBAN BAYRAMINA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 14:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?