2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yıldırım Belediye Başkanı Keskin'e fahri doktora

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e Türk dili ve dünyası ile alakalı çalışmaları sebebiyle Bakü Devlet Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi. 

Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen törenle cübbesini giyen Özgen Keskin, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet, tek millet olduğunu söyledi. İki ülke arasında gittikçe kuvvetlenen bağların kendisi için hareket noktası olduğunun altını çizen Keskin, fahri doktora unvanı verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Keskin, "Türkiye ve Azerbaycan arasında kardeş belediyecilik münasebetlerinin geliştirilmesi için çalışma başlattık. Buradaki görüşmelerimizde Yıldırım ve Abşeron kardeş belediye olacak. Ayrıca Bursa’da düzenlenen Türk halk ozanları yarışması genişletilerek, ‘Türk Dünyası Aşıklar ve Şairler Şöleni’ olarak 1-3 Temmuz’da yapılacak" dedi.
Bakü Devlet Üniversitesi'nde yapılan fahri doktora törenine Azerbaycan'daki üniversitelerin rektörleri ve devlet erkanı katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçinbey İskenderzade, Özgen Keskin’in fahri doktora ünvanına layık görülmesinin en önemli sebebinin Türk dili ve Türk dünyası ile ilgili yaptığı araştırmalar olduğunu söyledi. 

Keskin’in kitaplarından pasajlar okuyan Prof. Dr. İskenderzade, Türkiye ve Azerbaycan arasında kurulan kültür köprülerinin daha da gelişmesi gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. İskenderzade, Keskin’in hem belediye başkanı, hem de bir edebiyatçı olarak başarılı çalışmalara imza attığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 12:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?