2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın lokomotifi

Yıldırım Belediyesi, spordaki büyük başarılarını 2007 yılında da sürdürmeye devam ediyor. 

Gençlerde iki kez üst üste Dünya Şampiyonu olan milli güreşçi Refik Ayvazoğlu, bu yıl ilk kez yer aldığı büyükler kategorisinde de başarılarına bir yenisini daha kattı.

6-7 Mart tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da yapılan Uluslararası Büyükler Güreş Turnuvası’nda 66 kilogramda şampiyonluk kürsüsüne çıkan Ayvazoğlu, A Milli Takım’daki ilk sınavını başarıyla verdi. Refik Ayvazoğlu, bu başarısıyla gençler kategorisindeki başarılarını büyükler kategorisinde de devam ettirdiğini gösterdi.
 
Boks branşında da bir başarı daha elde eden Yıldırım Belediyesi sporcularından milli boksör Bahram Muzaffer ise 26 Şubat-7 Mart tarihleri arasında İran’daki Uluslararası Büyükler İran Boks Turnuvası’nda 81 kilogramda ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı. Yıldırım Belediyesi’nin altın eldiveni Bahram Muzaffer gençler kategorisinden sonra ilk kez yer aldığı A Milli Takım kadrosunda 81 kilogramın değişmez ismi olduğunu bu başarısıyla boks otoritelerine gösterdi.
 
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sporda uluslararası müsabakalarda alınan Avrupa ve dünya şampiyonluklarının Yıldırımlılar’ın ve Bursa’nın ortak başarısı olduğunu söyledi. Bundan sonraki hedeflerinin olimpiyat şampiyonluklarını olduğunu belirten Keskin, “2004 yılında Atina’da yapılan olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil eden kafilede Bursa’dan hiçbir sporcu yoktu. Bu bizlere üzüntü verdi. 2008 Pekin olimpiyat oyunlarında temsil eden olimpiyat kadrosunda Yıldırım Belediyesi sporcularının, Bursamızı ve ülkemizi temsil eden kadroda yer alması için gerekli her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Başkan Keskin, İran’da yapılan uluslararası turnuvalarda Yıldırım Belediyesi’nin aldığı büyük başarıların olimpiyat hedefinin güçlü bir göstergesi olduğunu vurguladı.
İha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 17:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?