4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıldırım Beyazıd Han anıldı

Osmanlı Devleti'nin önemli devlet adamları arasında yer alan Yıldırım Beyazıd Han, ölümünün 606. yılında düzenlenen anma töreni ile yad edildi.

Yıldırım Beyazıd Külliyesi'nde Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen anma töreninde Bursa Mehter Takımı verdiği konserle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Bursa'da tarihi eserlere ve ecdada sahip çıkan bir yönetim anlayışı olduğunu belirterek, "Benim en büyük hayalim evimin altında bulunan Molla Yegan Medresesi'ni restore etmekti. Belediye Meclisi Üyesi olduğum zamanda partimiz iktidarda değildi. Ancak şimdi milletvekili oldum. "Evet" dememizle medrese tekrar ayağa kalktı. Bursa'da restore edilmesi gereken çok yer var. Emirsultan Türbesi seneye inanılmaz bir hale gelecek. İstanbul'daki Eyüp Sultan Türbesi gibi Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi toplayacaktır. Benim bir diğer isteğim de Yıldırım Beyazıd Külliyesi'nin Emirsultan Türbesi gibi çok güzel bir şekilde yapılandırılarak, ziyaretçi çekebilmesi. Yıldırımlı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de bunu yapacağına inancım tam. Yıldırım Belediye Başkanımız Özgen Keskin'e de bu çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Tarihimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu yüzden bizler, göreve geldiğimiz günden itibaren yollar ve altgeçitlerin yanısıra, tarihi eserleri de elimizden geldiği kadar restore etmeye çalışıyoruz. Yıldırım Beyazıd Han, tarihimizin önemli isimlerinden. Güzel ilçemiz Yıldırım da adını bu önemli kişiden alıyor. Osmanlı Devleti'nin en önemli devlet adamları arasında yer alan Yıldırım Beyazıd Han'ın 606. ölüm yıldönümü. 5 senedir anıyoruz ve her zaman anmaya devam edeceğiz.

Sadece Yıldırım Beyazıd Han'ı da değil, tarihimizde ve Bursa'mızda önemli işlere imza atmış, bize inanılmaz güzelliklerde tarihi eserleri bırakmış herkesi anmamız gerekiyor. Yıldırım Beyazıd Han'ın Bursa'ya çok sayıda hizmeti var. Bunların başında Ulucamii geliyor. Ulucamii'nin Yıldırım Beyazıd Han zamanında yapıldığını bilmeyen ne yazık ki çok. Ancak böyle anma günleri düzenleyerek, vatandaşlarımıza bu kadar önemli kişiler hakkında bilgiler vermeye çalışıyoruz. Buraya gelerek bizleri yanlız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törenin ardından katılımcılara pilav ikramında bulunulurken, tören esnasında bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?