3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yıldırım'a dev bayrak

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan 337 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı, Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda düzenlenen törenle göndere çekildi. 

Yıldırım Belediye Başkanlığı binası önündeki meydanda düzenlenen törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Türk ulusunun birlik ve bütünlüğünün sembolü olan Türk bayrağının en anlamlısının bundan sonra Yıldırım'da dalgalanacağını söyledi. 337 metrekare olan bayrağın göndere çekildiği direğin de 80 metre uzunluğunda olduğunu belirten Keskin, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin en yüksek direğinde esecek en büyük Türk bayrağının göndere çekildiği bu dakikalarda yüzyıllar sonra ilk kez ay ve Venüs batı ufkunda birbirlerine yaklaşarak bayrağımızdaki görüntüyü oluşturacak. Bu anlamlı günde uzayda da böyle bir görüntünün gerçekleşmesi günümüze ayrı bir anlam katacak". 

Türk sanat müziği sanatçısı Müşerref Akay'ın da katıldığı törende, dev Türk bayrağı İstiklal Marşı eşlinde göndere çekildi. Törenden sonra Müşşeref Akay verdiği konserle geceye renk kattı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 18:47:02
Güncelleme :21 Mayıs 2007 Pazartesi 09:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?