3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yıldırım'a dev kompleks

YILDIRIM'A DEV KOMPLEKS

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesi'nde yaptırılacak olan Yunus Emre Spor Tesisleri'nin temeli törenle atıldı. Bünyesinde spor salonu, yüzme havuzu, standartlara uygun 1 futbol sahası, 2 halı saha, 1 tenis kortu, koşu parkuru ve açık hava spor alanlarının bulunacağı tesis tam bir sağlıklı yaşam kompleksi olacak.

Demiryolu altındaki dört mahallenin ortasında kalan 13 bin metrekare alanı kamulaştırarak basketbol ve futbol sahası, yüzme havuzu ve kafeteryaları bünyesinde bulunduran modern bir tesisi Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, benzer bir çalışmanın startını Yıldırım ilçesinde de verdi. Gençlerin spor yapabileceği alanları aynı zamanda bölge halkının gezip, dinlenebileceği, keyifli vakit geçirebileceği alanlara dönüştürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre Spor Tesisleri'nin temelini törenle atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin batısında ne varsa doğusunda da olacağını söyledi. Bu dönem programda olmamasına rağmen Bursaray Kestel hattını projesini devreye soktuklarını ve mart ayında ihale edeceklerini dile getiren Başkan Altepe, "Sadece ulaşım değil, eğitim, sağlık, kültür ve spor tesisi gibi sosyal donatı alanlarını Yıldırım'a kazandırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bugüne kadar kent merkezinde yoğun olarak sürdürdüğümüz tarihi ve kültürel miras çalışmalarımızı Yıldırım'da başlatıyoruz" diye konuştu.

Temeli atılan tesisi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini de dile getiren Başkan Altepe, tesislere meclis üyeleri tarafından da uygun görülmesi halinde, yaşamını yitiren eski Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Başol'un ismini vermeyi düşündüklerini kaydetti. Yaklaşık 25 bin metrekare inşaat alanına sahip tesislerin yeşil alanlarıyla birlikte 40 bin metrekarelik alanı bulunacağını dile getiren Başkan Altepe, "Yüzme havuzu, spor salonu, futbol sahaları, tenis kortu ile bu bölge tam bir sağlıklı yaşam alanı alacak. Sadece amatör spor kulüplerimiz değil, 7'den 70'e tüm halkımız bu tesislerden yararlanabilecek" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, sağlıklı ve zinde bir nesil için spor yatırımlarına büyük önem verdiklerin ve bugüne kadar 12 futbol sahasını amatör kulüplerine hizmetine sunduklarını kaydetti. Törenin düzenlendiği yaklaşık 40 dönümlük alanı spor tesisi olarak meclisten geçirdiklerini ifade eden Keskin, "Ancak Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle daha mükemmel bir tesis yapılabileceğini düşünerek alanı Büyükşehir'e verdik. İlçemiz bu vesileyle güzel bir tesise daha kavuşmuş olacak" dedi.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar da, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimler tarafından yapılan çalışmalarla sporda altın çağının yaşandığını vurguladı. Yaklaşık 1 yıl önce bu alanın amatöre kazandırılması için Yıldırım Belediye Başkanı ile görüştüklerini ve bu kadar kıza zamanda böyle önemli bir tesisin temel atma aşamasına kadar geldiğini belirten Vardar, bu tesisin spora kazandırılmasına emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tesisin temeli protokol mensupları tarafından atıldı.

YILDIRIM'A DEV KOMPLEKS
YILDIRIM'A DEV KOMPLEKS
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 16:17:04
Güncelleme :12 Şubat 2011 Cumartesi 16:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?