4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıldırım'a ödül yağdı

YILDIRIM BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK PROJELERİNE ÖDÜL YAĞDI

Marmara Belediyeler Birliği tarafından 3. kez düzenlenen "Örnek Belediyecilik Projeleri" yarışmasında Yıldırım Belediyesi'ne ödül yağdı. Pek çok ilçe belediyesini geride bırakan Yıldırım Belediyesi; Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi ile 1. 'lik ödülünü alırken, Selçukbey Esenlik Kanalı ile de 3.'lük almayı hak etti.

Geçtiğimiz yıllarda da Marmara Belediyeler Birliği tarafından açılan yarışmalarda da ödül alan Yıldırım Belediyesi, vatandaşların gondollara binerek keyifle gezebilecekleri bir alan haline dönüştürülen Selçukbey Esenlik Kanalı ile "Çevre ve Alt Yapı" kategorisinde 3.'ncülük, çocukların görerek öğrenebilecekleri, içinde dev platoryumların ve gökevi ile Bursa'nın tarihçesinin sesli olarak dinlenebileceği Bursa'nın tek açık hava müzesi olan Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi ile "Sosyal-kültürel proje" kategorisinde 1.'lik ödüllerini almaya hak kazandı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Almira Otel'de düzenlenen ödül törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin müdürleri ve çok sayıda personeli ile birlikte katıldı.

Çok sayıda belediyenin katıldığı törende, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin 1.'lik ödülünü, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı. Keskin, alınan ödüllerin gerçek sahiplerinin Yıldırımlılar olduğunu belirterek, "Yıldırım'ın çehresini yaptığımız birçok proje ile değiştirdik.Yıldırım'a sosyal belediyecilikten fiziki projelere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyoruz. Adeta şantiyeye dönüştürdüğümüz Yıldırım'da altyapıdan üstyapıya, toplu konutlarından parklarına bahçelerine, kentsel dönüşümlerinden kültür merkezlerine kadar modern ve örnek bir ilçe olan Yıldırım, aldığı ödüllerle de bunu belgeliyor" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katıldığı 2009 yılı olağan 2. toplantısında Marmara Belediyeler Birliği Meclis üyeleri, Kıbrıs Belediyeler Birliği, Filistin Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği Encümeni ve Meclis İhtisas Komisyonu üyeleri çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu.

Ayrıca ödül töreni öncesinde, AB Genel Sekreterliği ile protokol imzalayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almira Otel'de belediyeler tarafından açılan standları gezerek, ödül alan belediye başkanlarını tebrik etti.

YILDIRIM BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK PROJELERİNE ÖDÜL YAĞDI
YILDIRIM BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK PROJELERİNE ÖDÜL YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 16:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?