1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yıldırım'da Kültür Sanat Festivali

Yıldırım Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 2.'si düzenlenen Yıldırım Kültür Sanat Festivali başladı. 

29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında devam edecek olan festivalde, Yıldırım İlçesi'ndeki tüm ilköğretim okulları yıl içindeki çalışmalarını sergileyecek. 

Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde, çeşitli okullar gösteriler sundu. Açılış törenine Yıldırım Kaymakamı Ayhan Bayhan, Belediye Başkan Vekili Deniz Gençoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok Yıldırımlı katıldı. 

Yetkililer, festivalin hedefinin, öğrencilerin bilgi ve becerilerini sergilemek, halkın ve öğrencilerin milli, estetik duygularını güçlendirmek, güzel sanatlar alanındaki kabiliyet ve becerilerini arttırmak, okul, aile ve belediye arasındaki bağları güçlendirmek olduğunu söyledi.
 
Öğrencilerin resim, iş teknik, müzik, folklor, tiyatro gibi çalışmalarını sergileyecekleri ve çok sayıda Yıldırımlı'nın katılacağı festivalde, öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü. 

Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda düzenlenen festival, adeta panayır havasında gerçekleştirildi.

Festivale katılan konuklar, öğrencilerin el işlerinin sergilendiği standları gezdi. 6 gün boyunca açık olacak standları tüm Yıldırımlılar gezebilecek.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 12:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?