1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yıldırım'da 9 kaçak bina yıkıldı

Kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesine devam eden Yıldırım Belediyesi yıkımlara devam ediyor. 

Gece-gündüz ve hafta sonu demeden çalışan Yıldırım Belediyesi Kaçak Yapı ekipleri, sabahın erken saatlerinde dört mahallede yıkım gerçekleştirdi. Yavuzselim, Mevlana, Ulus ve Akçağlayan mahallelerinde gerçekleştirilen yıkımda, altı temel, üç zemin kat yerle bir edildi. Yıkım, sabahın erken saatlerinde güvenlik güçlerinin desteği ile başladı.
 
Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, vatandaşlara seslenerek, kaçak bina yapmaktan vazgeçmelerini aksi takdirde büyük emekle yapmış oldukları binaların yerle bir olacağını söyledi.
Depremin bir realite olduğunu belirten Başkan Keskin, "Bu gerçekle yaşayıp kaçak ve çarpık yapılaşma noktasında üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızı her şekilde uyarıyor ve depremde büyük zarar göreceklerini düşünerek kaçak yapılaşmaya yönelmemelerini istiyoruz. Bu konu ile ilgili geçici değil kalıcı çözümler üretiyoruz. Amacımız, kimsenin zarar görmemesi" dedi.
 
Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesi gereğince kaçak yapı sahiplerinin yargılanarak hapis veya ağır para cezasına çarptırıldıklarına ve bu mücadelede Yıldırım Belediyesi'nin öncü bir belediye olduğunu vurgulayan Keskin, "Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza, hapis ve deprem gerçeğini hatırlattık hatırlatmaya da devam ediyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık plan sorununu çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi bir bir sona erdirerek depreme dayanıklı toplu konut üretilmesini sağlıyoruz. Deprem envanterini ilk uygulayan ve bu konuda örnek alınan bir belediyeyiz. El birliği ile Yıldırım İlçesi'nde kaçak ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Kaçak yapıların yıkımının devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız" diye konuştu.
 
Yıldırım'ın her geçen gün kabuk değiştirerek özenilecek ve bir ilçe olduğunu belirten Başkanı Keskin, vatandaşlarımızdan, binalarına deprem envanteri yaptırmalarını istedi. Kaçak binaların depremde büyük risk teşkil ettiğine dikkat çeken Keskin, "Çok uygun fiyatlara yaptırabileceğiniz deprem envanterini yaptırmanız sizin ve aileleriniz için büyük önem taşımaktadır. İnşaat Mühendisleri Odası ekiplerinin gerçekleştirdikleri envanter çalışması sonrasında riskli taşıyan bina sahiplerinin en kısa sürede güçlendirme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Hep birlikte el ele vererek Yıldırım'daki bu sorunu tamamen bitireceğiz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 16:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?