2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yıldırım'da büyük panik!

Bursa'da bir inşaatın temeli aşırı yağışlara dayanamayarak göçtü. Paniğe yol açan olay sonrasında inşaat alanı çevresinde bulunan apartmanlarda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

Yıldırım İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi Kıyı sokakta bulunan bir inşaatın temeli için kazılan derin çukur sağanak yağışa dayanamayarak çöktü. Yoğun yağış nedeniyle kanalizayon giderlerinin de patladığı olay sonrasında inşaat alanının çevresinde bulunan Nurlu Kent ve Çağdaş siteleri sakinleri olası bir çökme olayına karşı tahliye edildi. Site sakinleri ne yapacağını şaşırırken, yoğun yağış altında sokakta kaldı. Bazı vatandaşlar balkonlardan bağırarak inşaatın temelinin çok fazla kazılıdığını ve buna izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri incelemelerde bulunurken, belediyeye ait iş makinaları ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresine ait vidanjörler patlayarak inşaatın temeline dolan lağım sularını tahliye etmek için çalışma başlattı. Site sakini inşaat çalışmasının böyle bir olaya yol açacağını daha önceden ön gördüklerini söyleyerek, "Yoğun yağışında etkisiyle kanalizasyonlar patladı ve temelde çökme oldu. Evlerimizde büyük sarsıntı yaşadık. Bu inşaat çalışması nedeniyle yollarımız kapandı. Her gün 2 bine yakın çocuk buradaki sokağı kullanarak okula gidiyordu. İnşaat o yolu da aldı. Evimizin 3-4 metre yakınına kadar kazı çalışması yaptılar. Sağanak yağışlardan dolayı bu çalışmanın böyle sonuçlanacağı belliydi. Belediyeyi göreve davet ediyoruz". dedi.

Polis ekipleri site sakinlerini tek tek uyararak evlerini tahliye etmelerini isterken, site girişlerine güvenlik şeridi çekildi.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2011 Çarşamba 12:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?