3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yıldırım'da eğitim atölyesi açıldı

Yıldırım Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi ve Besob ortaklığıyla yürüttüğü AB aktif istihdam tedbirleri 2008 hibe planı çerçevesinde meslek kursları eğitim atölyesi düzenlenen törenle açıldı.

AB Hibe Projesi, Eğitim Atölyeleri açılışına başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İş-Kur Genel Müdürü Namık Ata, İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Kazım Yiğit olmak üzere, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mesleki eğitim kursları açılışı sırasında konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AB Hibelerinden en çok yararlanan belediye olarak Yıldırım Belediyesi'nin gösterildiğine dikkat çekerek, "AB Aktif İstihdam Tedbirleri 2008 Hibe Planı kapsamında 7 ay sürecek olan mesleki eğitim kurslarımızla 80 vatandaşımız, Uludağ Üniversitesi'nden gelen öğretim görevlileri tarafından eğitilerek, BESOB'un da katkılarıyla istihdam edilecek. Bu proje ile çeşitli guruplardan 80 vatandaşımız iş sahibi olacak. Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise yaptığı konuşmasında, küresel kriz kaynaklı artan işsizlik sorununa hükümet olarak çözüm ürettiklerini belirtti. Çelik, "Türkiyemiz'in hemen hemen her yerinde olduğu gibi Bursamız'da da vatandaşlarımızı istihdam etme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Çıkardığımız kanunlarla işsiz vatandaşlarımızın daha rahat iş bulmalarını sağlarken, iş sahibi vatandaşlarımızın da işlerinden atılmamaları için işverenlerine yükümlülükler getiriyoruz. İşte bugün de Yıldırım Belediyesi öncülüğünde güzel bir projeye tanık oluyoruz. AB kredilerinden hibe almak kolay bir iş değildir. Yıldırım Belediyesi bu güzel proje ile AB'den hibe almaya hak kazanarak, vatandaşlarımızın meslek sahibi olduktan sonra istihdam edilmeleri için gerekli temasları kurmuştur. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i tebrik ediyor, eğitim kurslarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından konuklar, eğitim atölyelerinin açılış kurdelesini keserek, derslikleri dolaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?