1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yıldırım'da gözü yaşlı yıkım

Yıldırım Belediyesi'nde kaçak yapılan 3 binanın yıkımında arbede yaşandı. 

Yıldırım Belediyesi kaçak yapı ekipleri, sabah saatlerinde çevik kuvvet ekiplerinin desteğinde Arabayatağı ve Yunus Emre mahallelerinde kaçak binaların yıkımını gerçekleştirdi. Ekipler, ilk yıkımı Arabayatağı Mahallesi'nde Orhan Genç'e ait kaba inşaatta gerçekleştirdi. Önce inşaat işçileri malzemeleri çıkarırken, yıkım ekibi bir süre bekledi. 

Olaysız gerçekleştirilen yıkımdan sonra ekipler, aynı mahallede Münire Akılaslan'a ait inşaatın yıkımını yaptı. Ardından ekipler, Yunus Emre Mahallesi'nde Ömer Güngörmez'e ait iki katlı inşaatın yıkımını yaptı. 

Yıkım esnasında Osman Güngörmez, ekiplerin üzerine yürürken, araya ağabeyi ve çevredekiler girerek kendisini sakinleştirdi. Ev sahibinin eşi de yıkımı gözyaşları içinde izledi. 

Yunus Emre Mahallesi eski muhtarı Zeki Turgut, yapılan inşaatların milli servet olduğunu, yapılan binalara en başından izin verilmemesi gerektiğini söyledi. 

Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis, deprem gerçeğini hatırlatıyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık plan sorununu çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi sona erdiriyoruz. 

Lütfen, vatandaşlarımız bizlere yardımcı olsun. El birliği ile Yıldırım İlçesi'nde kaçak yapılaşma ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Amacımız, Yıldırım İlçesi'ni kurtarmak. Kaçak yapıların yıkımı devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız" diye konuştu.
iHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 17:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?