4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor

Yıldırım Belediyesi, kaçak ve çarpık yapılaşmayla olan mücadelesine seçim arifesinde de devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi kaçak yapı ekipleri, tespit edilen kaçak yapıları yıkmaya devam ediyor. Ekipler son olarak Arabayatağı Mahallesi'nde 2 kaçak binayı yıktı. 2 zemin katın yerle bir edildiği yıkımda olay çıkmadı.

Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Gayemiz, Yıldırım'ı daha modern bir ilçe haline getirmek. Ben ve ekibim göreve geldiğimiz günden bu yana kaçak yapılaşma konusunda ciddi kararlar alarak bunları uygulamaya geçirdik. Vatandaşlarımızın kaçak yapılaşma konusunda bilgilendirilmesi için pankartlar ve el broşürleri dağıttık. Kaçak yapıyla ilgili Türkiye'de ilk defa Yıldırım ilçesinde hapis kararı alındı.

Ayrıca kaçak yapı sahiplerine de deprem gerçeğini hatırlatmak istiyorum. 17 mahallemizde 40 yıllık plan sorununu çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi bir bir sona erdiriyoruz. El birliği ile kaçak yapılaşmayı sona erdirelim. Kaçak yapıların yıkımı devam edeceği gibi, çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olmaya devam ediceğiz. Vatanadaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?