3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yıldırım'da meslek edinme sevinci

Yıldırım Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile başlatılan meslek edindirme kursları 3.mezunlarını verdi. Yıldırım Meslek Edindirme Kursu'ndan (YIL-MEK) bugüne kadar ilçelerle birlikte 41 bin kişinin faydalandığı bildirildi.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan sertifika törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK parti İl Başkanı Ragip Vardar, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emin Ay ve çok sayıda davetli katıldı. Sertifika töreninden önce Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen halk oyunları gösterisi, tören alanını dolduran davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Trabzon kızları halk oyunları ekibinin gösterisi ise protokolden tam puan aldı.
Her gencin hayalinin üniversiteyi kazanmak olduğunu ancak kazanamayanların meslek edindirme kurslarından yararlandığını belirten Vali Şahabettin Harput, eğitimde, bilimde, sanatta ve sanayide gelişmiş ülkelerin her açıdan güçlü olduklarını söyledi. Bazı meslek edindirme kurslarından faydalanan vatandaşlara ücret verdiklerini belirten Harput, meslek edindirme kursları sayesinde istihdamın artacağını söyledi.

Törende konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncelikli hedefinin eğitim olduğunu ve bundan dolayı eğitime büyük yatırımlar yapıldığını ifade etti. Eğitime önem verdikleri için Türkiye'de örnek belediyeler arasında yerlerini aldığını söyleyen Keskin, "Çeşitli arsalar üzerinde okullar inşa ettik. Projelerimiz arasında engellilere yönelik eğitim okulları açıyoruz. Eğitime verdiğimiz katkı sadece fiziki değil, açmış olduğumuz kurslarla da devam ediyor.

Okuma yazma kursları ve çeşitli dallarda meslek edindirme kursları düzenleyerek vatandaşlarımızı meslek hayatlarında hazır hale getiriyoruz. 2008 - 2009 yılları arasında ilçelerle birlikte 41 bin kişi meslek edindirme kurslarından faydalandı. Nazar değmesin 41 kere maşallah diyelim. 3 yaşından 80 yaşına her vatandaşımıza eğitim veriyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur" diye konuştu.

Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emin Ay ise, Eğitim sürekliliğini sağlamak adına vatandaşların iş bulmalarını kolaylaştırmak için çeşitli kurslar düzenlendiğini, Bursa'da açılan bin 366 kurstan 25 bin 227 kişinin faydalandığını açıkladı. 380 çocuğa okul öncesi eğitim verdiklerini söyleyen Ay, 11 bin 110 öğrencinin Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlık kursundan yararlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 35 branşta kurs gören vatandaşlara sertifikalarını takdim etti. Protokol heyeti daha sonra kursiyerlerin düzenlemiş olduğu sergiyi gezdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 10:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?