2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yıldırım'da öğrencilere temizlik semineri

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 38 okulun öğrencilerine temizlik konusunda seminerler veriyor. 

Düzenli çöp çıkarılması, geri dönüşüm projesi ve atık pil konularında öğrencilere çeşitli bilgilerin verildiği seminere, Yıldırım İlçesi'ndeki 2 bin 500 öğrenci katılıyor. 

Barış Manço Kültür Merkezi'nde 6 seans olarak gerçekleştirilen seminerlerin ilkine katılan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, öğrencilere temizlik konusunda ortaklık teklifinde bulundu. Daha temiz ve modern bir Yıldırım için belediye olarak birlikte hareket etmeyi hedeflediklerini belirten Başkanı Keskin, "Geleceğimizin teminatı sizsiniz. Sizlerle temizlik konusunda ortak hareket etmek ve her zaman fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Temizlik, konusunda ilçemizde kısa zamanda örnek gösterilen bir başarı elde ettik. İnanıyoruz ki siz, yeni neslin desteği ile temizlik kavramı tam anlamını bulacaktır" diye konuştu. 

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Doğan tarafından verilen seminer öncesi temizlikle ilgili bir film izleyen öğrenciler, başkan amcalarının teklifini kabul ederek üzerlerine düşeni yapma sözü verdiler. Doğan, çöp nasıl çıkarılmalı, geri dönüşüm, geri dönüşümün faydaları ve atık pillerin nasıl toplanması konusunda çeşitli bilgiler verdi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilk etapta ilçedeki öğrencileri kapsayan seminer çalışmalarına önümüzdeki günlerde mahallelerde devam edecek.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 14:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?